Delta Lloyd N.V.

Hier vindt u informatie over Delta Lloyd N.V. en zijn functionarissen.

  • Beurscode: DL (Groot-niet-beursgenoteerd)
  • Hoofdkantoor Delta Lloyd: Amstelplein 6, 1096 BC AMSTERDAM
  • Delta Lloyd kent haar oorsprong in 1807
  • Delta Lloyd heeft 4.130 medewerkers in dienst
  • Delta Lloyd heeft 3 sterke merken: Delta Lloyd, OHRA en ABN AMRO Verzekeringen

Over Delta Lloyd

Delta Lloyd NV is een financiële dienstverlener op het gebied van levensverzekeringen, schadeverzekeringen, fondsbeheer en bancaire producten.

De Delta Lloyd Groep bestaat uit vier merken:

-         Delta Lloyd: levert levens- en schadeverzekeringen, voornamelijk via onafhankelijke intermediairs.
-         Ohra: levert levens- en schadeverzekeringen aan particulieren via directe kanalen als callcenters en internet.
-         ABN Amro Verzekeringen: richt zich op het distributienetwerk van ABN Amro Bank. Zowel voor particulieren als collectieve en zakelijke klanten in het middensegment.
-         Delta Lloyd België: verzekeringen en bancaire producten voor particulieren en mkb.

De geschiedenis van Delta Lloyd gaat ruim twee eeuwen terug. In 1807 werd de Hollandsche Sociëteit van Levensverzekeringen opgericht. Dit was de oudste levensverzekeringenverstrekker op het vaste land van Europa. In 1967 ging deze organisatie onder de naam Delta samenwerken met Amstleven (Amsterdamse Maatschappij van Levensverzekeringen NV), dit versterkte de marktpositie aanzienlijk en maakte in 1969 een fusie mogelijk. Delta en Nedlloyd vormden in dat jaar Delta Lloyd NV. Overnames en fusies blijven onderdeel van de organisatie. Zo fuseert Delta Lloyd NV in 1999 met NUTS OHRA Beheer en start het in 2003 een joint venture met ABN Amro Bank. Delta Lloyd NV krijgt een meerderheidsbelang van 51% in ABN Amro Verzekeringen.

Organisatiestructuur Delta Lloyd NV

De raad van bestuur van Delta Lloyd Groep richt zich met name op de langetermijnplanning. De raad van bestuur neemt belangrijke beslissingen in overleg met de betreffende dochterondernemingen en na beraad met de raad van commissarissen. De raad van commissarissen houdt toezicht op het beleid van de raad van bestuur en stuurt deze bij waar nodig. Leden van de raad van commissarissen worden door twee organen voorgedragen: drie via de ondernemingsraad en twee via de Algemene Vergadering van Aandeelhouders.

Interviews Delta Lloyd

Emiel Roozen (cfo TBI Holdings) over onboarding

Emiel Roozen (cfo TBI Holdings) over onboarding

Van cfo bij Delta Lloyd naar cfo bij TBI Holdings: Emiel Roozen verruilde zijn carrière in de financiële wereld voor een carrière in ‘de bouw’, voor hem een volledig nieuwe sector. ‘Er bleek volop leven buiten de financiële sector.’ Frank Geelen spreekt hem na zijn eerste maanden. Hoe gaat het nu?

Toegang tot de database

facebook