Emiel van Veen

Emiel van Veen


Personalia

Naam: Emiel van Veen

Nationaliteit: Nederlandse

Is dit uw profiel en heeft u vragen, opmerkingen of wijzigingen? Neem dan contact met ons op Contact

Loopbaan Emiel van Veen

  • 2002 - 2011 Commissaris, Blokker Holding
  • 1999 - 2011 Commissaris (vice-voorzitter), Beter Bed Holding
  • 1998 - 2002 Commissaris, Numico
  • 1992 - 1998 Executive vice president & CFO, Numico
  • 1989 - 1992 Hoofddirecteur, Nutricia
  • 1980 - 1989 Concern directeur financiĆ«n en administratie, Nutricia
  • 1973 - 1980 Concern Controller, Nutricia (nu Numico)
  • - 1973 Werkzaam, Thomassen & Drijver-Verblifa

Opleiding Emiel van Veen

  • 1967 Bedrijfseconomie, Erasmus Universiteit Rotterdam

Overige vermeldingen

Emiel van Veen ging na zijn studie bedrijfseconomie aan de slag bij het toenmalige Thomassen & Drijver-Verblifa, producent van verpakkingen bestemd voor de levensmiddelen- en chemische industrie.

In 1973 startte Van Veen als Concern Controller bij Nutricia (sinds 1998 Numico), waar hij een succesvolle carrière doorliep.

Emiel van Veen klom op van Concern Controller tot Hoofddirecteur van de producent van gespecialiseerde babyvoeding. In 1993 werd Van Veen benoemd tot CFO en Executive Vice President van Nutrica. Vijf jaar vervulde hij zijn dubbelfunctie.

Na zijn pensioen, in 1998, trad hij toe tot de Raad van Commissarissen van Numico. Na zijn pensionering heeft Emiel van Veen jarenlang diverse functies als commissaris, bestuurslid of adviseur vervuld bij diverse (onder andere beursgenoteerde) bedrijven.

Tot mei 2011 was Van Veen vice-voorzitter van de Raad van Commissarissen bij beddengigant Beter Bed.

Trivia

Emiel van Veen is de auteur van het boek ‘Vaarwel Nutricia’.

In het boek opent Van Veen de aanval op Jan Bennink. De toenmalige bestuursvoorzitter van Numico zou volgens hem een bedrag van 80 miljoen euro binnen hebben opgestreken toen Numico werd verkocht aan het Franse Danone.

‘In perspectief met het verleden een absoluut buitensporige vergoeding’, zo schrijft Emiel van Veen.

facebook