Erwin Wunnekink vertrekt als voorzitter rvc Koninklijke FrieslandCampina

Erwin Wunnekink vertrekt als voorzitter rvc Koninklijke FrieslandCampina

22-09-2021 Op 22 september 2021 heeft Koninklijke FrieslandCampina bekendgemaakt dat Erwin Wunnekink aftreedt als president-commissaris. Dit deed hij tijdens de Centrale Vergadering van Districtsraden. Vice-voorzitter Sandra Addink-Berendsen zal tijdelijk zijn taken als voorzitter overnemen.

Erwin Wunnekink is bedrijfskundig ingenieur en is in het bezit van zijn eigen melkveebedrijf in Haarlo. Hij begon zijn loopbaan als Marktgroep manager bij DLV Rundvee Advies. Daarnaast is hij sinds april 2015 lid van de rvc van ForFarmers.
Wunnekink is sinds 2009 lid van de raad van commissarissen van Koninklijke FrieslandCampina en werd in 2016 benoemd tot vicevoorzitter van de zuivelcoöperatie.

Wunnekink licht toe over zijn besluit: ‘Ik heb besloten terug te treden in het belang van de coöperatie. Er is veel onrust in onze coöperatie en in de sector. Juist in deze tijd hebben we eenheid en daadkracht nodig. Ik wil met mijn vertrek bijdragen aan de verbetering van het draagvlak en herstel van vertrouwen in het bestuur. We moeten onze blik naar buiten richten en de belangrijke opgaves waar we voor staan onder ogen zien en gezamenlijk het hoofd durven bieden.’

Van Wunnekink zal tevens ook afscheid nemen van zijn rol als lid van het bestuur van FrieslandCampina U.A. Wie zal optreden als de nieuwe voorzitter van de rvc is nog onduidelijk. 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook