Feike Sijbesma nieuwe voorzitter rvc Philips

Feike Sijbesma nieuwe voorzitter rvc Philips

23-02-2021 Koninklijke Philips maakt op 23 februari 2021 bekend Feike Sijbesma te benoemen tot nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen van het bedrijf. Zijn benoeming zal ingaan op 6 mei dit jaar, tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders.

Feike Sijbesma is sinds 2020 lid en vicevoorzitter van de raad van commissarissen van Philips. Tevens is Sijbesma commissaris bij De Nederlandsche Bank en Unilever. Eerder was hij onder andere ceo van DSM. Sijbesma volgt Jeroen van der Veer op, die met pensioen gaat. Van der Veer is sinds 2011 voorzitter van de raad van commissarissen van Philips, waarin hij leiding heeft gegeven aan het toezicht op Philips in een beslissende fase waarin de onderneming zich heeft omgevormd tot een gerichte leider op het gebied van gezondheidstechnologie.

‘Ik beschouw het als een voorrecht dat ik drie termijnen in de raad van commissarissen van Philips heb mogen zitten, waarvan tien jaar als voorzitter’, laat Van der Veer weten. ‘Ik draag het stokje over aan mijn opvolger Feike Sijbesma om de toezichthoudende rol van de raad te leiden, terwijl Philips zijn doel verwezenlijkt om de gezondheid en het welzijn van mensen te verbeteren door middel van zinvolle innovatie.’ Frans van Houten, ceo van Philips: ‘Namens het executive committee en de raad van commissarissen wil ik mijn grote dank uitspreken aan Jeroen van der Veer voor zijn onschatbare advies en partnerschap tijdens Philips’ transformatie tot leider in gezondheidstechnologie. We zijn verheugd Feike Sijbesma te verwelkomen in zijn nieuwe rol als voorzitter.’

Meerdere wijzigingen raad van commissarissen Philips
Naast het vertrek van Jeroen van der Veer en de benoeming van Feike Sijbesma, zal de huidige vicevoorzitter van de rvc, Christine Poon, aftreden na haar derde termijn. Paul Stoffels, lid sinds 2018, zal de rol van Poon als vicevoorzitter overnemen. Verder neemt Orit Gadiesh afscheid van de raad van commissarissen. Sinds 2014 is zij commissaris bij Philips. ‘Ik ben Christine Poon zeer erkentelijk voor haar langdurige bijdrage in deze belangrijke periode, en ik wil Orit Gadiesh bedanken voor haar zeer gewaardeerde steun als lid van de raad’, aldus Frans van Houten.

Chua Sock Koong zal voorgedragen worden als nieuw lid van de raad van commissarissen op 6 mei dit jaar. Zij is voormalig ceo van Singapore Telecommunications Limited (Singtel), de grootste communicatietechnologiegroep in Azië. Daarvoor bekleedde zij verschillende leidinggevende functies, waaronder die van cfo. Vorig jaar maakte Philips reeds bekend Indra Nooyi voor te dragen als nieuwe commissaris. Van Houten: ‘We zijn verheugd dat Indra Nooyi en Chua Sock Koong beschikbaar zijn om toe te treden als nieuwe leden. Als erkende wereldwijde bedrijfsleiders met diepgaande expertise op gebieden variërend van duurzaamheid tot digitalisering, zal hun ervaring zeer waardevol zijn op onze reis om de transformatie van de gezondheidszorg te leiden met geïntegreerde oplossingen.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook