ABN AMRO draagt Ferdinand Vaandrager voor als cfo

ABN AMRO draagt Ferdinand Vaandrager voor als cfo

06-09-2023 De raad van commissarissen van ABN AMRO heeft het voornemen om Ferdinand Vaandrager aan te stellen als chief financial officer (cfo) en lid van de executive board voor een periode van vier jaar. De benoeming is afhankelijk van goedkeuring door de Europese Centrale Bank.

Ferdinand Vaandrager trad op 1 mei 2023 aan als interim-cfo, waarbij hij de positie overnam van Lars Kramer, die vertrok vanwege een nieuwe carrièrekans buiten ABN AMRO. Vaandrager heeft meer dan 25 jaar ervaring in de banksector waarin hij diverse commerciële en leidinggevende functies heeft bekleed bij ABN AMRO, Royal Bank of Scotland en Citigroup. Sinds 2020 bekleedde hij de functie van hoofd investor relations bij ABN AMRO.

ABN AMRO-ceo Robert Swaak: ‘De bank heeft enorm veel kwaliteit in huis, dat laat deze voorgenomen benoeming zien. Ferdinand heeft jarenlange ervaring in verschillende onderdelen van de bank en heeft zich de afgelopen paar maanden intensief ingewerkt in de cfo-portefeuille. De executive board kijkt er dan ook zeer naar uit om met Ferdinand als cfo samen te werken.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook