Lucas Bols draagt Frank Cocx voor als nieuwe cfo

Lucas Bols draagt Frank Cocx voor als nieuwe cfo

05-03-2020 Lucas Bols heeft bekendgemaakt Frank Cocx te zullen voordragen als nieuwe chief financial officer en lid van de raad van bestuur. Tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders op 9 juli 2020 zal het bestuur stemmen over de voordracht.

Frank Cocx zal Joost de Vries opvolgen, die in september 2019 aangaf terug te treden als cfo. De Vries blijft zijn huidige rol vervullen tot 1 juni, en om een soepele overdracht te waarborgen zal Frank Cocx per 1 april in dienst treden van Lucas Bols. Samen met ceo Huub van Doorne zal Cocx de raad van bestuur vormen.

Sinds 2018 is Frank Cocx werkzaam als cfo van Blokker. Daarvoor was Cocx tien jaar werkzaam bij KPMG, zowel in Nederland als het buitenland, waar hij ervaring opdeed in audit en transactie services. Cocx kijkt er naar uit om bij Lucas Bols aan de slag te gaan. ‘De rijke geschiedenis en het vakmanschap spreken me erg aan. De bedrijfscultuur van Lucas Bols met waarden als ondernemerschap en transparantie passen goed bij mijn persoonlijke waarden. Ik kijk er naar uit om samen met mijn nieuwe collega's en de business partners van Lucas Bols de organisatie, met zijn unieke wereldwijde cocktailpropositie, verder te ontwikkelen’, zegt Cocx.

Derk Doijer, voorzitter van de raad van commissarissen van Lucas Bols, is verheugd met de voordracht van Frank Cocx als cfo. Doijer: ‘Frank heeft uitgebreide financiële kennis, brede vaardigheden in algemeen management en een echte ondernemersgeest. Wij zijn ervan overtuigd dat Frank een belangrijke rol zal spelen in de verdere uitvoering van de lange termijn strategie van Lucas Bols.’

Frank Cocx zal worden voorgedragen voor benoeming voor een periode van vier jaar tot de algemene vergadering van aandeelhouders in 2024.

Interview met Frank Cocx

De eerste 100 dagen als cfo van Lucas Bols

De eerste 100 dagen als cfo van Lucas Bols

17-02-2021 ‘Meteen de mouwen opstropen’, zegt Frank Cocx over zijn eerste honderd dagen als cfo van Lucas Bols.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook