Frans Eelkman Rooda vertrekt als CFO Wessanen

Frans Eelkman Rooda vertrekt als CFO Wessanen

03-12-2010 Frans Eelkman Rooda, CFO van Wessanen, heeft besloten zijn functie bij het voedingsmiddelenconcern neer te leggen.

Wessanen meldt vandaag dat het aftreden van Frans Eelkman Rooda, als CFO van het voedingsmiddelconcern, in goed overleg tot stand is gekomen.

Topman Frans Eelkman Rooda
Frans Eelkman Rooda begon zijn loopbaan bij Wessanen in 2008. Daarvoor was hij CFO bij OPG Group, waar Eelkman Rooda een belangrijke rol vervulde in de bedrijfstransformatie van distributie georiënteerde producent van medicijnen naar retail-groep.

Loopbaan
Van 1989 tot 1997 maakte Eelkman Rooda deel uit van het management bij McKinsey Company. Ook heeft hij diverse functies bekleed bij Esso en wist Eelkman Rooda het in 1987 te schoppen tot afdelingsdirecteur bij ABN Amro.

Wessanen
Op 31 mei 2011 zal Frans Eelkman Rooda afscheid nemen van Wessanen. Volgens het voedingsmiddelenconcern is dit besloten in het licht van het versnelde transformatieproces dat de afgelopen jaren gaande is bij het bedrijf. Daarom is nieuw financieel leiderschap is wenselijk, aldus Wessanen.

Nevenfuncties Eelkman Rooda
Over Frans Eelkman Rooda's toekomstplannen na Wessanen is nog niets bekend. Momenteel is hij naast CFO van Wessanen nog actief als commissaris van Octoplus en De Lage Landen.

Lees ook:
> Biografie Frans Eelkman Rooda
> Biografie Frank van Oers, commissaris Wessanen
> Wessanen voert gesprekken over verkoop Panos Brands
> Wessanen beëindigt notering VS
> Wessanen: 18 procent minder winst in derde kwartaal
> Raad van Bestuur Wessanen

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook