Frederieke Leeflang wordt commissaris bij ABN Amro

Frederieke Leeflang wordt commissaris bij ABN Amro

21-01-2016 Op 21 januari 2016 maakte ABN Amro bekend dat Leeflang wordt voorgedragen als nieuw lid van de Raad van Commissarissen.

Benoeming
Over de voorgenomen benoeming van Frederieke Leeflang als commissaris bij ABN Amro zal tijdens de Algemene vergadering van Aandeelhouders op 18 mei 2016 worden beslist. Met de beoogde benoeming wordt de vacature binnen de Raad van Commissarissen ingevuld die is ontstaan na het vertrek van Peter Wakkie.

Raad van Commissarissen
President-commissaris Rik van Slingelandt laat weten zeer verheugd te zijn om Frederieke Leeflang voor te dragen als commissaris. 'Met haar uitgebreide juridische kennis en ervaring is zij zeer van toegevoegde waarde voor het toezicht van de Raad van Commissarissen op de activiteiten van ABN AMRO’, aldus Van Slingelandt.

Ervaring
Leeflang is sinds het afronden van haar rechtenstudie werkzaam bij advocatenkantoor Boekel (voormalig Boekel de Nerée), waar zij van 2011 tot 2015 bestuursvoorzitter was. Momenteel vervult zij bestuursfuncties bij onder meer AMC Foundation, de Vereniging voor Mededingingsrecht en Stichting Keurmerk Goede Doelen. Tevens is Leeflang lid van de Raad van Toezicht bij KWF Kankerbestrijding.

Lees meer
> Nieuwsbericht over het terugtreden van Peter Wakkie
> Voordracht van Tjalling Tiemstra en Arjen Dorland in RvC ABN Amro

Meer over Frederieke Leeflang

Twee commissarissen Eneco benoemd

Twee commissarissen Eneco benoemd

09-10-2018 Tijdens een algemene vergadering van aandeelhouders zijn Frederieke Leeflang (foto) en Ewoud Goudswaard benoemd tot leden van de raad van commissarissen van Eneco Groep.

Interview met Frederieke Leeflang

De nevenfunctie van Fredrieke Leeflang

De nevenfunctie van Fredrieke Leeflang

19-06-2019 In deze rubriek vertellen bestuurders en commissarissen over een bijzondere nevenfunctie die zij vervullen. Fredrieke Leeflang is jurist, bestuurder en toezichthouder en ook voorzitter van de raad van toezicht van KWF Kankerbestrijding.

Elsbeth Janmaat, Frederieke Leeflang en Jurgen van Weegen over de people-agenda

Elsbeth Janmaat, Frederieke Leeflang en Jurgen van Weegen over de people-agenda

21-06-2018 Bedrijven staan voor de vraag met welke mensen zij toekomstbestendig zijn. Tot welke gesprekken leidt dat in de bestuurskamer tussen ceo, chro en commissarissen? ‘Toekomstige personeelsontwikkeling is nog niet top of mind.’

Geen ervaring? Geen probleem

Geen ervaring? Geen probleem

21-12-2017 Frederieke Leeflang en Martin van Pernis bouwden beiden een indrukwekkende portefeuille bestuurlijke en toezichthoudende functies op. Wat hebben ze opgestoken? Beiden pleiten ze voor jong en onervaren talent in het commissariaat: ‘Denk niet te snel dat iemand het commissariaat niet aankan.’

'Cohesie ontstaat niet vanuit hokjes'

'Cohesie ontstaat niet vanuit hokjes'

06-04-2016 ‘Als je rigoureus hebt gereorganiseerd, moet een ander voor de troepen gaan staan.’ Boekeladvocaat en partner Frederieke Leeflang, inmiddels bestuursvoorzitter-af, zorgde voor meer transparantie, meer openheid en meer samenwerking binnen het bekende kantoor.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook