Frederieke Leeflang wordt commissaris bij ABN Amro

Datum: 21-01-2016

Frederieke Leeflang wordt commissaris bij ABN Amro

Op 21 januari 2016 maakte ABN Amro bekend dat Leeflang wordt voorgedragen als nieuw lid van de Raad van Commissarissen.

Benoeming
Over de voorgenomen benoeming van Frederieke Leeflang als commissaris bij ABN Amro zal tijdens de Algemene vergadering van Aandeelhouders op 18 mei 2016 worden beslist. Met de beoogde benoeming wordt de vacature binnen de Raad van Commissarissen ingevuld die is ontstaan na het vertrek van Peter Wakkie.

Raad van Commissarissen
President-commissaris Rik van Slingelandt laat weten zeer verheugd te zijn om Frederieke Leeflang voor te dragen als commissaris. 'Met haar uitgebreide juridische kennis en ervaring is zij zeer van toegevoegde waarde voor het toezicht van de Raad van Commissarissen op de activiteiten van ABN AMRO’, aldus Van Slingelandt.

Ervaring
Leeflang is sinds het afronden van haar rechtenstudie werkzaam bij advocatenkantoor Boekel (voormalig Boekel de Nerée), waar zij van 2011 tot 2015 bestuursvoorzitter was. Momenteel vervult zij bestuursfuncties bij onder meer AMC Foundation, de Vereniging voor Mededingingsrecht en Stichting Keurmerk Goede Doelen. Tevens is Leeflang lid van de Raad van Toezicht bij KWF Kankerbestrijding.

Lees meer
> Nieuwsbericht over het terugtreden van Peter Wakkie
> Voordracht van Tjalling Tiemstra en Arjen Dorland in RvC ABN Amro