ABN Amro-commissaris Peter Wakkie treedt terug

ABN Amro-commissaris Peter Wakkie treedt terug

31-03-2015 Wakkie treedt met onmiddellijke ingang terug uit de Raad van Commissarissen van ABN Amro. Dat heeft de bank op 31 maart 2015 bekendgemaakt.

Ophef
Peter Wakkie vertrekt vanwege de ophef die is ontstaan over de loonsverhoging voor de top van ABN Amro. De bank laat in een persbericht weten dat Wakkie zich 'in het bijzonder verantwoordelijk voelt voor het besluit omtrent de uitvoering van de inmiddels teruggedraaide salarisverhoging voor zes bestuurders en de daarover ontstane ophef'.

 

Loonsverhoging
Vorige week werd bekend dat de top van ABN Amro, behalve topman Gerrit Zalm, een loonsverhoging van een ton zou krijgen. Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (PvdA) besloot hierop de voorgenomen beursgang van de bank uit te stellen. Na alle maatschappelijke en politieke kritiek zag ABN Amro af van de loonsverhoging.


Lees meer 
Interview met Peter Wakkie over toezicht en integriteit

Interview met Peter Wakkie

´Uiteindelijk wanen ze zich keizer´

´Uiteindelijk wanen ze zich keizer´

04-12-2015 Psychologisch inzicht is in de boardroom meer waard dan kennis en ervaring, zegt beroepscommissaris Peter Wakkie. Moeite om bestuurders een halt toe te roepen heeft hij nooit. ‘Ik ben heel erg uitgesproken.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook