Laatste werkdag Frits Goldschmeding

Laatste werkdag Frits Goldschmeding

31-03-2011 Frits Goldschmeding neemt vandaag afscheid als commissaris van zijn Randstad. Na 51 jaar zal Randstad het zonder zijn oprichter in een bestuurlijke en of toezichthoudende functie moeten doen.

Goldschmeding is als oprichter van Randstad tot 1998 als CEO de leider van randstad geweest. Daarna was de grondlegger van Uitzendbureau Amstelveen, zoals de oorspronkelijke naam van Randstad was, aan het uitzendconcern verbonden als commissaris.

Frits Goldschmeding
Goldschmeding, door zijn werknemers liefkozend 'Goldie' genaamd, is niet alleen de grondlegger van Randstad, maar van de uitzendbranche in het bijzonder. Het was zijn volhardendheid die, samen met studiegenoot en partner Ger Daleboudt, de weg naar flexible arbeid heeft geplaveid.

Goldschmeding heeft zijn succes ook verzilverd. Met de beursgang van Randstad werd zijn fortuin definitief gevestigd. Het vermogen van Frits Golsschemding wordt nu op ruim € 2 miljard geschat.

Met het aftreden als vice voorzitter van de Raad van Commissarissen komt er echter nog geen einde aan de macht van Goldschmeding bij Randstad. Hij is als grootaandeelhouder, via Randstad Beheer bezit Goldschmeding nog een derde van de gewone aandelen, natuurlijk nog bij machtte om invloed uit te oefenen. Daarnaast heeft Goldschmeding in 2007 bedongen dat hij zijn opvolger in de Raad van Commissarissen mag benoemen.

Randstad
Onder leiding van Frits Goldschmeding is het Randstad voor de wind gegaan. Het uitzendbedrijf heeft nu een omzet van € 14 miljard, is in 40 landen actief, heeft 26.000 eigen medewerkers en heeft ruim een half miljoen uitzendkrachten aan het werk.

Lees ook
> cv Frits Goldschmeding
> cv Ben Noteboom CEO Randstad
> cv Robert-Jan van de Kraats CFO Randstad
> cv Fritz Frohlich voorzitter RvC Randstad
> cv Leo van Wijk, commissaris
> cv Rob Zwartendijk, commissaris
> cv Beverly Hodson, commissaris
> cv Henri Giscard d’Estaing, commissaris
> cv Giovanna Kampouri Monnas, commissaris

> interview met Ben Noteboom, CEO Randstad

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook