Kendrion draagt Frits van Hout voor als voorzitter rvc

Kendrion draagt Frits van Hout voor als voorzitter rvc

27-01-2021 Kendrion maakt op 27 januari 2021 bekend Frits van Hout voor te dragen als voorzitter van de raad van commissarissen voor een termijn van vier jaar. Van Hout volgt hiermee Henk ten Hove op, die aan het einde van zijn tweede termijn zal aftreden.

Tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders van Kendrion in april dit jaar zal de benoeming van Frits van Hout ter goedkeuring voorgelegd worden. Bij goedkeuring van de benoeming zal Van Hout de functie van voorzitter van de raad van commissarissen overnemen van Henk ten Hove. Ten Hove legt zijn functie na zijn tweede termijn neer.

Frits van Hout werkt tot april 2021 bij ASML als chief strategy officer. Vorige week maakte ASML bekend dat Van Hout zijn functie als chief strategy officer neerlegt. In 1984 begon Van Hout zijn carrière bij ASML, waar hij na acht jaar vertrok. In 2001 keerde hij weer terug bij ASML en is sinds 2009 lid van de raad van bestuur. In 2018 werd Van Hout benoemd tot chief strategy officer. Het voorzitterschap van de raad van commissarissen bij Kendrion is niet het eerste commissariaat van Van Hout. Bij Aixtron SE is Van Hout vicevoorzitter van de raad van commissarissen. Daarnaast is hij commissaris bij Bambi Belt Holding BV en Stichting PhotonDelta.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook