Twee nieuwe commissarissen Rabobank

Twee nieuwe commissarissen Rabobank

11-07-2023 Tijdens de algemene ledenraad van Rabobank zijn Gail Klintworth en Matthew Elderfield benoemd als leden van de raad van commissarissen. Zij zijn met ingang van 28 juni 2023 aangetreden. 

Gail Klintworth was een groot deel van haar carrière werkzaam bij Unilever, onder meer als ceo van Unilever Zuid-Afrika, global senior vice president of savoury foods en laatstelijk als chief sustainability officer. Momenteel is zij voorzitter van de board of trustees van Shell Foundation en non-executive director bij GlobeScan en Savo Project Developers.

Matthew Elderfield wordt door Rabobank omschreven als een bedreven bankier met kennis van, en ervaring met, compliance. Hij was van 2019 tot 2022 chief risk officer bij Nordea en was in het verleden ook toezichthouder in Groot Brittannië, evenals bij de Central Bank of Ireland.

Marjan Trompetter, voorzitter van de raad van commissarissen, verwacht dat de raad van commissarissen solide versterkt wordt door Klintworths grote expertise en ervaring op het gebied van duurzaamheid, en met Elderfields kennis van en ervaring met de volle breedte van het risicovak – evenals met zijn ervaring als bankbestuurder en toezichthouder.

Trompetter: “Vanuit de brede executive en internationale ervaring van zowel Gail als Matthew, zullen zij naast het toezicht houden op de bank ook de groepsdirectie bijzonder goed kunnen adviseren op inhoudelijk én bestuurlijk vlak. Beiden zijn zeer goed aangehaakt op actuele (maatschappelijke) thema’s. De uitgebreide kennis en ervaring op gebied van duurzaamheid, cultuur, risicomanagement en diversiteit & inclusie maken dat Gail en Matthew een welkome aanvulling zijn in de raad.”

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook