Gerald Schotman nieuwe CEO bij de NAM

Gerald Schotman nieuwe CEO bij de NAM

01-10-2014 Gerald Schotman is met ingang van 1 oktober 2014 benoemd tot CEO van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM). Hij volgt Bart van de Leemput op die nu vijf jaar leiding geeft aan het olie- en gaswinningsbedrijf.

Schotman komt bij Shell vandaan, hij was sinds 2009 Chief Technology Officer en Executive Vice President Innovatie en Research & Development Shell. 'Ik ben verheugd over mijn benoeming bij NAM en zie uit naar de samenwerking met de collega’s bij NAM en alle stakeholders in de gebieden waar wij actief zijn', aldus Schotman in het persbericht.

Leemput naar Shell
Bart van de Leemput gaat naar Shell als Executive Vice President Operated Assets Upstream International. Hij wordt verantwoordelijk voor alle door Shell aangestuurde ‘upstream’ activiteiten.

 

Loopbaan Schotman
Schotman studeerde civiele techniek aan de Technische Universiteit in Delft en kwam in 1985 als ingenieur-onderzoeker werken bij Shell in Rijswijk. Daarna vervulde hij diverse technische en commerciële functies in het buitenland tot zijn benoeming in 2006 als Vice President Strategy binnen Shell Exploration & Production.

Lees verder
> Interview met Barend Botter, adjunct-directeur van de NAM

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook