Twee nieuwe commissarissen ASR Nederland

Twee nieuwe commissarissen ASR Nederland

23-08-2019 ASR Nederland is voornemens twee nieuwe commissarissen te benoemen. Gerard van Olphen (foto) en Gisella van Vollenhoven zijn voorgedragen.

Gerard van Olphen is sinds maart 2016 voorzitter van de raad van bestuur van APG. Ook is hij lid van de raad van toezicht van de Hartstichting en Netspar.

Gisella van Vollenhoven was van 2013 tot april 2019 werkzaam bij De Nederlandsche Bank en is momenteel is lid van de raad van commissarissen van Waarborgfonds Sociale Woningbouw. Haar benoeming is op voordracht van de ondernemingsraad.

De benoeming van Gerard van Olphen en Gisella van Vollenhoven wordt besproken tijdens een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders op 30 oktober 2019. De Nederlandsche Bank heeft goedkeuring verleend voor beide benoemingen.

Interview met Gerard van Olphen

Drie commissarissen over toezicht houden op staatsdeelnemingen

Drie commissarissen over toezicht houden op staatsdeelnemingen

28-09-2022 Drie commissarissen van staatsdeelnemingen vertellen over hun rol bij bedrijven die gedreven worden door een brede maatschappelijke ambitie. Hoe nauw zijn de contacten met de aandeelhouder en is de commissarisrol significant anders dan bij private bedrijven? ‘De publieke aandeelhouder ventileert op veel vlakken zijn mening: van financiële en strategische vraagstukken tot benoemingen en salarissen.’ 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook