Gerben Moerland nieuwe ceo Ctac

Gerben Moerland nieuwe ceo Ctac

31-08-2023 Ctac draagt Gerben Moerland voor als nieuwe ceo en voorzitter van de raad van bestuur. Over zijn benoeming wordt gestemd tijdens een buitengewone vergadering van aandeelhouders op 13 oktober.

Gerben Moerland heeft voorheen verschillende leidinggevende functies gehad in de IT-sector, en trad in 2006 toe tot Ctac als business unit manager. In 2009 richtte hij software integratiespecialist Oliver IT op, waar Ctac in 2021 een meerderheidsbelang in nam. Als gevolg daarvan kwam Moerland weer aan boord bij Ctac. Sinds mei 2023 is hij daar lid van de executive committee.

Bij de benoeming van Moerland als ceo zal Paul de Koning, die momenteel ad interim de ceo-taken waarneemt, aanblijven in zijn rol als cfo, en samen met Moerland de raad van bestuur vormen.

Harry Hendriks, voorzitter van de raad van commissarissen over de benoeming: “Wij zijn erg verheugd dat wij na een intensief zoekproces in Gerben Moerland een zeer geschikte kandidaat hebben gevonden. Hij past uitstekend bij de visie die de raad van commissarissen had bij het ingaan van de gesprekken voor een nieuwe CEO. Een ondernemende en ervaren bestuurder, met diepgravende kennis van de sector die Ctac in de volgende fase van groei kan begeleiden.”

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook