Bodemonderzoeker Fugro maakt zich geen zorgen

Bodemonderzoeker Fugro maakt zich geen zorgen

10-08-2007 Fugro heeft in de eerste helft van dit jaar de winst verhoogd van 54,1 naar 85,9 miljoen euro. En verwacht nog veel meer winstgroei de komende jaren. Dat liet het bedrijf vrijdag weten.

De bodemonderzoeker, die vooral in opdracht van oliemaatschappijen werkt, verwacht dit jaar 200 miljoen euro winst te maken. De vraag van de energiesector naar geologisch onderzoek, vooral op zee, blijft zeer sterk, constateert Fugro. Het bedrijf zegt genoeg capaciteit te hebben om aan de vraag te voldoen. Management Scope sprak voormalig CEO van Fugro Gert-Jan Kramer over de groei van een noodlijdende lokale bodemonderzoeker tot een multinational met een jaaromzet van ruim één miljard euro.

Bekijk hier het interview met Gert-Jan Kramer uit Management Scope januari 2006.

Fugro verwacht dat de prijzen voor olie en gas ook in de komende periode hoog zullen blijven, 'gezien de beperkte productiecapaciteit in relatie tot de wereldwijd verder toenemende vraag'. Dit komt ook tot uiting in de in de loop van het jaar opgeschroefde investeringsbudgetten van de olie- en gassector voor zowel het zoeken naar als het in productie brengen van nieuwe velden.
De internationale olie- en gasondernemingen en de nationale oliemaatschappijen hebben volgens Fugro ook in 2007 hun investeringen verhoogd om aan de grote vraag te kunnen blijven voldoen. Externe rapporten geven in hun update van medio 2007 nu aan dat de investeringen van de olie- en gasmaatschappijen in 2007 met zo'n 13 procent zullen toenemen.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook