Gert-Jan Schenk nieuwe directeur McAfee EMEA

Datum: 06-10-2010

Gert-Jan Schenk nieuwe directeur McAfee EMEA

McAfee heeft per 1 oktober 2010 Gert-Jan Schenk voorgedragen als directeur van de leverancier in softwarebeveiliging. Hij krijgt de leiding over de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA).

De 43-jarige Nederlander Gert-Jan Schenk was sinds 2002 werkzaam voor netwerkfabrikant Juniper Networks, waar hij een soortgelijke functie bekleedde als senior vice-president EMEA. Daar realiseerde hij in drie jaar tijd een omzetverdubbeling van 1,2 miljard dollar.

Vestiging Amsterdam
In zijn nieuwe functie bij McAfee zal Schenk rapporteren aan Michael DeCesare, bestuurder van McAfee global sales. Vanuit het kantoor in Amsterdam zal hij de EMEA-regio aansturen bij het softwarebeveiligingsbedrijf.

Michael DeCesare
DeCesare is verheugd over de komst van Schenk als nieuwe McAfee topman. ‘Gert-Jan is een leider die sterke operationele vaardigheden bezit en heeft bewezen dat hij met succes grote verkooporganisaties kan aansturen,' aldus DeCesare.

Overname Intel

In augustus van dit jaar werd McAfee nog overgenomen door Intel. De chipfabrikant kocht de onderneming voor 7,68 miljard dollar.

Lees ook:
> Biografie Gert-Jan Schenk, topman McAfee
> Nederland op derde plaats ICT-ranglijst The Economist en IBM
> Biografie Joost Nienhuis
> Joost Nienhuis wordt nieuwe CEO Tripolis Solutions
> ICT kruipt waar het niet gaan kan