Een van de jongste mannen in de Top-100 Commissarissen: Gert van de Weerdhof

Een van de jongste mannen in de Top-100 Commissarissen: Gert van de Weerdhof

17-12-2019 Hij is niet de jongste man in de Management Scope Top-100 Commissarissen, maar wel de jongste nieuw binnengekomen man. Hij bouwde snel een mooie toezichtsportefeuille op, en kwam dit jaar op nummer 60 binnen.

In 2016 werd RFS Holland Holding – de moederorganisatie van online warenhuis Wehkamp – overgenomen door de Amerikaanse private equity-investeerder Apax. Een half jaar later vertrok ceo Gert van de Weerdhof al, na een conflict met de raad van commissarissen over de koers. Er zou ‘ander leiderschap’ nodig zijn voor de ‘ambitieuze groeistrategie’. Al zou er volgens Het Financieele Dagblad ook sprake zijn geweest van ‘zonnekoninggedrag’ van de opgestapte ceo. Van de Weerdhof was in 2013 naar RFS gehaald door oud-KPN-topman Ad Scheepbouwer die 40 procent van de aandelen bezat, als opvolger van topman Paul Nijhof. RFS was voor Van de Weerdhof (1966) de kers op de taart na een loopbaan in de retail en fast moving consumer goods: bij modeketen Esprit, brillenketen Pearle, PepsiCo International en Procter & Gamble Benelux. 

Inmiddels lijkt hij aan een tweede carrière begonnen als beroepscommissaris. In drie jaar tijd bouwde hij een portefeuille op met toezichtfuncties bij vastgoedbedrijf Wereldhave, groothandelsbedrijf Sligro en ICT-bedrijf Ctac (voorzitter). Vorig jaar kwam daar fietsfabrikant Accell bij. Opvallend: het zijn allemaal midkappers (Wereldhave), smallcaps (Accell en Sligro) of lokale fondsen (Ctac). Van de Weerdhof wordt vooral als commissaris gevraagd vanwege zijn hands-on ervaring met multichannel-retailstrategie en e-commerce. Hij is ook nog commissaris bij webshopexploitant e-Luscious, waar hij tot dit voorjaar interim-ceo was. Verder trad hij dit jaar toe tot de raad van toezicht van het Wereld Natuur Fonds. Daarmee zit de portefeuille van Van de Weerdhof tjokvol. Toch houdt hij nog tijd over voor een bestuursfunctie bij liefdadigheidsinstelling Mercy Ships, dat met het schip Africa Mercy als varend ziekenhuis medische zorg aan inwoners van Afrikaanse landen biedt. Van de Weerdhof houdt zich er vooral bezig met de logistiek.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook