Gertjan Lankhorst nieuwe voorzitter rvc NOM

Gertjan Lankhorst nieuwe voorzitter rvc NOM

20-07-2020 Op 17 juli 2020 maakt Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij (NOM) bekend dat Gertjan Lankhorst de nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen is. Lankhorst volgt Rudy Rabbinge op.

Gertjan Lankhorst werd tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders benoemd tot de opvolger van Rudy Rabbinge, wiens zittingstermijn was verstreken. Lankhorst is voorzitter van VEMW (Vereniging voor Energie, Milieu en water) en vervult meerdere toezichthoudende functies waaronder bij Ymere en Wintershall Noordzee B.V. Eerder dit jaar trad hij af als algemeen directeur van de New Energy Coalition en van 2006 tot 2017 was Lankhorst chief executive officer van GasTerra. Voorafgaand daaraan vervulde hij diverse functies binnen het Ministerie van Economische Zaken, waaronder directeur Marktwerking en directeur-generaal van Energie.

Naast Gertjan Lankhorst bestaat de raad van commissarissen uit Ben Woldring, Jan Kruse, Sandra Korthuis en Annemarie Kuks. Lankhorst: ‘De NOM is een organisatie die veel bijdraagt aan de economische ontwikkeling in Noord-Nederland. Meer werkgelegenheid, meer innovatie, meer duurzaamheid. Ik heb er veel zin in daar vanuit deze rol aan te kunnen meewerken.’

Dina Boonstra, directeur van NOM is blij met de benoeming van Gertjan Lankhorst als voorzitter. ‘We zijn bijzonder verheugd iemand van zijn statuur te hebben gevonden’, laat Boonstra weten.

Interview met Gertjan Lankhorst

Martijn Broekhof en Gertjan Lankhorst over het Klimaatakkoord: 'De sfeer is gekanteld'

Martijn Broekhof en Gertjan Lankhorst over het Klimaatakkoord: 'De sfeer is gekanteld'

15-11-2019 Het kabinet wil dat de totale uitstoot in Nederland in 2030 48,7 megaton CO2 minder bedraagt dan in 1990. Is dat haalbaar? Waarschijnlijk niet, constateerden het Centraal Planbureau en het Planbureau voor de Leefomgeving dit voorjaar in hun doorrekeningen van het ontwerp van het Klimaatakkoord. De voorgeschiedenis is bekend: voor dit akkoord werden aan vijf klimaattafels – industrie, gebouwde omgeving, elektriciteit, mobiliteit en landbouw – maatregelen uitgewerkt. De energiesector kan de grootste besparing realiseren: doel is een reductie van 20,2 megaton, met name omdat de capaciteit van hernieuwbare energie de komende jaren naar verwachting sterk toeneemt. Na de energiesector heeft de industrie de grootste reductie-opgave: hier wordt het beoogde doel van 14,3 megaton gezien als erg ambitieus. 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook