Gita Salden nieuw directielid De Nederlandsche Bank

Gita Salden nieuw directielid De Nederlandsche Bank

16-02-2024 Ceo van BNG Bank Gita Salden stopt per eind mei 2024 bij de bank. Per 1 juni zal zij toe treden tot de directie van De Nederlandsche Bank (DNB).

Gita Salden start op 1 juni in haar nieuwe functie bij De Nederlandsche Bank. Daar wordt ze verantwoordelijk voor het toezicht op verzekeraars en pensioenfondsen en voor het toezicht Horizontale Functies en Integriteit.

Salden trad in 2018 aan als ceo na een lange carrière bij het Ministerie van Financiën. Vanaf 2012 was zij op dit ministerie plaatsvervangend thesaurier-generaal en directeur financiële markten. Zij heeft economie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

DNB-president Klaas Knot geeft aan verheugd te zijn Gita Salden te verwelkomen in de directie van DNB. “Gita Salden brengt een schat aan maatschappelijke en bestuurlijke ervaring mee. Haar brede kennis van de financiële sector, opgedaan bij BNG Bank en het ministerie van Financiën, zal een waardevolle bijdrage leveren aan het versterken van ons toezicht."

Salden volgt Else Bos op bij DNB, die per 1 februari 2024 is teruggetreden als directielid en voorzitter toezicht. Steven Maijoor, sinds 2021 directeur toezicht banken, heeft vanaf 1 februari 2024 de rol van voorzitter toezicht overgenomen van Bos.

Interview met Gita Salden

De toegevoegde waarde van staatsdeelneming

De toegevoegde waarde van staatsdeelneming

14-04-2021 Wat betekent het voor de bedrijfsvoering om de overheid als aandeelhouder te hebben? Heeft zo’n staatsdeelneming in de praktijk meer voor- dan nadelen? Voor Gasunie-ceo Han Fennema en Gita Salden, ceo van BNG Bank (voorheen Bank Nederlandse Gemeenten), is het antwoord op die laatste vraag glashelder. ‘Als je overheidsbemoeienis maar gedoe vindt, ben je hier niet op je plek.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook