Gwendolyn van Tunen nieuwe cfco van de Volksbank

Gwendolyn van Tunen nieuwe cfco van de Volksbank

24-06-2024 De directie van de Volksbank heeft Gwendolyn van Tunen benoemd als chief financial crime officer (cfco) per 24 juni.

Van Tunen is ruim 25 jaar actief in de financiële sector, onder meer op het gebied van compliance, corporate governance en operations. Daarvoor was ze 23 jaar werkzaam bij ABN AMRO, waar ze de laatste zeven jaar de functie van chief compliance officer bekleedde.

Van Tunen is per direct benoemd als cfco en lid van het executive committee. De benoeming is goedgekeurd door de raad van commissarissen en de toezichthouder.

Gerard van Olphen, voorzitter van de raad van commissarissen van de Volksbank, zegt blij te zijn met de benoeming van Van Tunen: ‘Met deze benoeming ben ik ervan overtuigd dat de Volksbank nu over de vereiste slagvaardigheid beschikt om meer snelheid te maken teneinde op structurele wijze invulling te geven aan haar poortwachtersfunctie.’

De Volksbank heeft per 1 november 2023 in het executive committee de functie van cfco gecreëerd. De cfco zorgt ervoor dat de bank haar rol als poortwachter in de strijd tegen financiële criminaliteit goed vervult. De functie omvat onder andere het bestrijden van witwassen en de financiering van terrorisme.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook