Han Busker nieuwe commissaris PGGM

Han Busker nieuwe commissaris PGGM

29-09-2023 PGGM heeft bekendgemaakt dat Han Busker per 1 oktober toetreedt tot de raad van commissarissen.

Han Busker was van 2017 tot 2021 voorzitter van de raad van bestuur van FNV. Vanuit die rol was hij onder meer nauw betrokken bij de onderhandelingen tussen kabinet, vakbonden en werkgevers die hebben geleid tot een akkoord voor de hervorming van het pensioenstelsel. Na zijn FNV-voorzitterschap werd hij strategisch adviseur bij het CAOP, het kenniscentrum voor arbeidsmarktvraagstukken; een functie die hij nog steeds bekleedt. In het verleden is hij ook voorzitter geweest van de Nederlandse Politiebond en Marecheusseevereniging Marver.
Hij treedt per 1 oktober toe tot de raad van commissarissen voor een periode van vier jaar. Hij zal onder meer lid worden van de M&O-commissie binnen de raad van commissarissen.

Busker volgt Eric de Macker op, die aan het eind is gekomen van zijn tweede en laatste termijn als lid van de RvC. 

RvC-voorzitter Marjanne Sint noemt Han Busker een waardevolle toevoeging voor de raad van commissarissen met zijn brede ervaring als bestuurder, kennis en achtergrond in de pensioensector – in het bijzonder bij totstandkoming van nieuwe pensioenakkoord – en zijn verbindende kracht.

Han Busker geeft aan: "We gaan met PGGM een belangrijke periode tegemoet, waarbij het zorgen voor een betaalbaar, goed en duurzaam pensioen centraal blijft staan. De afgelopen tijd heb ik kennis mogen maken met de organisatie en veel mensen gesproken, dat geeft mij het vertrouwen dat PGGM klaar is voor de toekomst."

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook