Hans Wijers vertrekt als president-commissaris Ajax

Hans Wijers vertrekt als president-commissaris Ajax

19-10-2015 Wijers stapt op als voorzitter van de Raad van Commissarissen van Ajax. Leo van Wijk is voorgedragen om te worden benoemd als zijn opvolger.

Aftreden president-commissaris
Op 19 oktober 2015 maakte Ajax bekend dat Hans Wijers zijn functie als voorzitter van de Raad van Commissarissen van Ajax zal neerleggen. Volgens Wijers is het bij de Raad van Commissarissen al langere tijd bekend dat hij tijd wilde vrijmaken voor andere dingen. 'Ik wilde niet zomaar weg stappen, maar pas als ik het gevoel heb dat het organisatorisch en bestuurlijk gezien verantwoord is. Met de reeds aangekondigde wijzigingen binnen de directie is dat een feit', aldus Wijers.

Opvolger
Leo van Wijk, momenteel vice-voorzitter van de Raad van Commissarissen, heeft zich bereid verklaard om de rol van president-commissaris van Hans Wijers over te nemen. De benoeming van Van Wijk, al sinds 2012 lid van de Raad van Commissarissen, moet definitief worden gemaakt op de Algemene vergadering van Aandeelhouders van 13 november 2015.

Dolf Collee
Wijers is niet het enige lid dat de Raad van Commissarissen verlaat. Op 7 september 2015 werd al bekend gemaakt dat Dolf Collee zal aftreden als commissaris, omdat hij is voorgedragen om te worden benoemd als nieuwe algemeen directeur van Ajax. Collee zal deze functie voor de periode van één jaar uitoefenen, waarna hij eind 2016 zal worden opgevolgd door Edwin van der Sar. Over deze benoeming wordt eveneens tijdens de AvA beslist.

Adviseur
Op 15 oktober 2015 werd al bekend gemaakt dat Tscheu La Ling zijn werkzaamheden voor Ajax heeft neergelegd. De voormalig buitenspeler werd in juni 2015 op aanraden van Johan Cruijff aangesteld als adviseur van de Raad van Commissarissen. La Ling is met enkele aanbevelingen gekomen om de onrust binnen de club te verminderen, maar heeft het rapport daarover naar eigen zeggen nog niet afgerond.

Lees verder
> Nieuwsbericht over de voordracht van Dolf Collee
> Nieuwsbericht over het aftreden van Michael Kinsbergen

 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook