Wijers en Balkenende nieuwe commissarissen ING

Datum: 16-03-2017

Wijers en Balkenende nieuwe commissarissen ING

Hans Wijers (foto) en Jan Peter Balkenende worden benoemd tot commissarissen bij ING. De benoemingen dienen nog goedgekeurd te worden op de algemene aandeelhoudersvergadering, die op 8 mei plaatsvindt.

Voormalig minister-president Jan Peter Balkenende is genomineerd om zitting te nemen in de raad van commissarissen. Hans Wijers zal na het vertrek van Jeroen van der Veer de raad gaan voorzitten en wordt daarmee benoemd tot president-commissaris. Hij vervult die functie ook bij Heineken.

Naast Wijers en Balkenende wordt ook de Oostenrijkse Margarete Haase benoemd. Zij is nu de financiële directeur bij machinefabrikant Deutz. 

Eerder deze week werd bekend dat dat een groot deel van de top van de bank wordt vervangen. Zie hier ons bericht over de bestuurswisselingen in de top van de ING.

De benoemingen hangen af van goedkeuring door de algemene aandeelhoudersvergadering van ING. Deze vindt op 8 mei plaats. Balkenende zou meteen na goedkeuring op die vergadering zitting nemen in de rvc, Wijers volgt op 1 september. De benoeming van Haase wordt pas later officieel. 

Jeroen van der Veer blijft nog een jaar lid van de raad van commissarissen, om het voorzitterschap over te dragen aan Wijers. 

Top 100 Commissarissen

Hans Wijers

  • Commissaris ING Groep
  • Commissaris (voorzitter) Heineken
  • Commissaris HAL Trust
  • Deputy Chairman Shell
  • Commissaris (voorzitter) Concertgebouw
  • Voorzitter Natuurmonumenten