Wijers en Balkenende nieuwe commissarissen ING

16-03-2017

Wijers en Balkenende nieuwe commissarissen ING

Hans Wijers (foto) en Jan Peter Balkenende worden benoemd tot commissarissen bij ING. De benoemingen dienen nog goedgekeurd te worden op de algemene aandeelhoudersvergadering, die op 8 mei plaatsvindt.

Voormalig minister-president Jan Peter Balkenende is genomineerd om zitting te nemen in de raad van commissarissen. Hans Wijers zal na het vertrek van Jeroen van der Veer de raad gaan voorzitten en wordt daarmee benoemd tot president-commissaris. Hij vervult die functie ook bij Heineken.

Naast Wijers en Balkenende wordt ook de Oostenrijkse Margarete Haase benoemd. Zij is nu de financiële directeur bij machinefabrikant Deutz. 

Eerder deze week werd bekend dat dat een groot deel van de top van de bank wordt vervangen. Zie hier ons bericht over de bestuurswisselingen in de top van de ING.

De benoemingen hangen af van goedkeuring door de algemene aandeelhoudersvergadering van ING. Deze vindt op 8 mei plaats. Balkenende zou meteen na goedkeuring op die vergadering zitting nemen in de rvc, Wijers volgt op 1 september. De benoeming van Haase wordt pas later officieel. 

Jeroen van der Veer blijft nog een jaar lid van de raad van commissarissen, om het voorzitterschap over te dragen aan Wijers. 

Meer over Hans Wijers

Meer vrouwen in Top-100 Commissarissen 2019

Meer vrouwen in Top-100 Commissarissen 2019

Management Scope publiceert vandaag de jaarlijkse Top-100 Commissarissen, de ranglijst met daarin de meest invloedrijke commissarissen. Hans Wijers voert net als in 2018 de lijst aan.

Hans Wijers vertrekt bij Heineken

Hans Wijers vertrekt bij Heineken

Hans Wijers treedt terug bij Heineken. Hij legt zijn functie tijdens de aandeelhoudersvergadering op 25 april neer. Jean-Marc Huët zal hem opvolgen.

Interview met Hans Wijers

‘De CEO is geen primus inter pares meer’

‘De CEO is geen primus inter pares meer’

Corporates proberen uit alle macht op governancegebied uit de gevarenzone te blijven. Hans Wijers ziet dat met lede ogen aan, want: ‘De tijd en energie die dat kost, gaat die niet ten koste van het inspelen op veranderingen?’

Interview met Hans Wijers over corporate governance

Interview met Hans Wijers over corporate governance

Veel verschil tussen het one-tier en two-tier bestuurssysteem ziet Hans Wijers niet. Volgens de Heineken rvc-voorzitter speelt de president-commissaris een glansrol in élke board: ‘Hij is de baas. Wie anders stelt er immers voor of de ceo benoemd of ontslagen wordt?’

Steven Schuit: 'een raad van bestuur is net een roedel wolven.'

Steven Schuit: 'een raad van bestuur is net een roedel wolven.'

Een ‘zware chairman' met een eigen kamer weet beter wat er speelt en kan meer tegenwicht bieden aan de CEO. Dat zegt advocaat, hoogleraar, ex-ceo-fluisteraar en thans commissaris Steven Schuit.

De groenfactor van ICT

De groenfactor van ICT

AkzoNobel maakt serieus werk van duurzaam ondernemen. ICT speelt hierbij een voorname rol. Een gesprek met CIO Gerard Helmink en sustainability director André Veneman over de voordelen van de factor ‘groen'.

Hans Wijers

  • list-arrow Commissaris (voorzitter) ING Groep N.V.
  • list-arrow Commissaris (voorzitter) Het Concertgebouw
  • list-arrow Commissaris Hal Holding
  • list-arrow Member of the Temasek European Advisory Panel Temasek Holdings Private Limited
Profiel Hans Wijers
Top-100 commmissarissen

Top 100 Commissarissen

  • 12. Hans Wijers >
Bekijke de top-100 commmissarissen Bekijk de volledige lijst

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook