Harrie Noy treedt terug als CEO Arcadis

Harrie Noy treedt terug als CEO Arcadis

30-01-2012 Arcadis heeft bekend gemaakt dat CEO Harrie Noy per mei 2012 zijn functie zal neerleggen. "Na 12 jaar aan het roer te hebben gestaan, is het tijd om het stokje over te dragen", aldus Harrie Noy.

Neil McArthur
De functie van CEO Arcadis wordt overgenomen door Neil McArthur. Hij is sinds mei 2011 lid Raad van Bestuur van Arcadis. De 50-jarige McArthur werkte eerder bij onder meer Shell en Booz & Company.

37 jaar bij Arcadis
Harrie Noy heeft zijn hele carrière bij Arcadis gewerkt. Hij kwam in 1975 in dienst bij Heijdemij, een voorganger van Arcadis en werkte tot 1988 als projectmanager. Na verschillende managementposities trad Harrie Noy in 1994 toe tot de Raad van Bestuur. In 2000 werd hij benoemd tot CEO.

Onder zijn leiding is Arcadis uitgegroeid tot een sterke, internationale speler op het gebied van design en advies aan bedrijven over infrastructuur, milieu en gebouwen. In de periode van 2000 tot nu nam de omzet toe van €750 miljoen tot €2,3 miljard, het aantal medewerkers van 7.500 tot bijna 19.000 en de marktkapitalisatie van €150 miljoen naar €1 miljard.

Toekomst Harrie Noy
Noy vindt het nu tijd om ruimte te nemen voor andere zaken die hij de moeite waard vindt, zegt hij in het persbericht. Hij vervult verschillende toezichtfuncties, onder meer bij Gasunie en Hogeschool Arnhem en Nijmegen en hij is bestuurslid van VEUO en VNO*NCW.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook