Hein Schumacher benoemd tot commissaris C&A

Hein Schumacher benoemd tot commissaris C&A

26-01-2021 C&A heeft Hein Schumacher per direct benoemd tot commissaris van de kledingwinkelketen. Dat laat het bedrijf op 25 januari 2021 weten.

Hein Schumacher is op 25 januari 2021 benoemd tot lid van de raad van commissarissen van C&A. ‘Duurzaamheid en innovatie zijn mijn persoonlijke en professionele drijfveren. Met het erfgoed en de kracht van C&A op het gebied van duurzaamheid, kijk ik ernaar uit om samen met de directie en het management het merk C&A verder uit te bouwen’, laat Schumacher weten. Allan Leighton, chairman C&A, ziet de komst van Hein Schumacher als een aanwinst Leighton: ‘Hein Schumacher brengt een andere kijk van buiten naar binnen mee, met een sterke focus op de behoeften van de klant en consument. Hij brengt een schat aan internationale leiderschapservaring mee om de ambitieuze groeiplannen van C&A te ondersteunen.’

Schumacher is sinds januari 2018 ceo van Royal FrieslandCampina, waar hij in 2015 aantrad als financieel directeur. Voor hij bij FrieslancCampina startte, vervulde Schumacher verschillende internationale leidinggevende functies bij KraftHeinz. In zijn laatste functie was hij executive vice president voor de regio Azië-Pacific. Voor hij de overstap naar KraftHeinz maakte, bekleedde Schumacher verschillende leidinggevende functies bij Ahold en Unilever.

Met de komst van Hein Schumacher bestaat de raad van commissarissen uit zes leden: Allan Leighton, Alexander Birken, Edward Brenninkmeijer, Laurent Brenninkmeijer, Maëlys Castella en Hein Schumacher.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook