Ctac draagt Henny Hilgerdenaar voor als nieuwe CEO

Ctac draagt Henny Hilgerdenaar voor als nieuwe CEO

03-05-2010 Ctac heeft Henny Hilgerdaar benoemd als nieuwe CEO. Hilgerdenaar was sinds januari van dit jaar, na het plotselinge vertrek van zijn voorganger Bart Hogendoorn, al interim-bestuursvoorzitter van de ICT-dienstverlener uit Den Bosch.

Interim-CEO
Henny Hilgerdenaar (1960) werkt al sinds de oprichting van Ctac in 1994 in diverse functies bij de SAP-dienstverlener. Hij was eerder, van 2001 tot 2005, ook CEO van Ctac. Daarna werd hij verantwoordelijk voor het bedrijfsonderdeel managed services (beheer) en richtte hij een klantcontactcentrum op.

Nu de economie weer aantrekt, zal Hilgerdenaar flink aan de bak moeten. Mede door de economische teruggang heeft Ctac over het jaar 2009 een verlies van 2,2 miljoen euro geleden, terwijl het in 2008 nog een recordwinst boekte van 4,9 miljoen euro. De winstval in 2009 werd ingegeven door een halvering van de consultancytaken.

Vertrekpremie
In het verlies over 2009 is de eenmalige afschrijving van de vertrekpremie van voormalig CEO Bart Hogendoorn meegenomen. Hij trad wegens een meningsverschil met de raad van commissarissen over de bedrijfsvoering terug.

De benoeming van Hilgerdenaar zal tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders, die plaatsvindt op 14 mei 2010, ter goedkeuring worden voorgelegd aan de aandeelhouders.

Lees ook:
> Biografie Henny Hilgerdenaar
> Innovatie, loyaliteit en topmanagement
> Dossier IT

> bestuur en commissarissen Ctac

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook