Wijzigingen in leiderschap Randstad

Wijzigingen in leiderschap Randstad

21-02-2023 Henry Schirmer, cfo van Randstad, legt op 28 maart tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering zijn functie neer en vertrekt daarmee ook uit de raad van bestuur. Jorge Vazquez wordt voorgedragen als zijn opvolger.

Jorge Vazquez is sinds 2011 in dienst bij Randstad, waar hij onder andere group controller en hoofd strategie was. Sinds kort is hij chief executive Zuid-Europa en Latijns-Amerika. Henry Schirmer zal na zijn formele aftreden nog 12 maanden in functie treden als senior advisor. Herman Nijns, momenteel ceo Randstad België, Luxemburg en Scandinavië, is benoemd tot ceo Zuid-Europa en Latijns-Amerika en zal Jorge Vazquez opvolgen per 1 maart.

Henry Schirmer over zijn vertrek: "Het is een voorrecht en een eer geweest om dit grote, iconische bedrijf te helpen navigeren tot de duidelijke marktleider die het nu is. De ontwikkeling van een nieuw leiderschapsteam biedt een natuurlijke overdrachtsmogelijkheid en ik ben ervan overtuigd dat het nieuwe Randstad leiderschapsteam goed gepositioneerd is om deze reis voort te zetten. Ik kan er niet trotser op zijn dat Jorge Vazquez, die de afgelopen vijf jaar naast mij heeft gewerkt, door de raad van commissarissen is gekozen als mijn opvolger. Ik kijk ernaar uit om samen met Jorge de komende maanden te werken aan een soepele overgang."

De cfo-wijziging is niet de enige aankondiging van het bedrijf, Randstad heeft ook Myriam Beatove Moreale voorgedragen als lid van de raad van bestuur. Myriam Beatove Moreale is sinds 2022 werkzaam bij Randstad als chro. Na de goedkeuring van de aandeelhouders, zal de raad van bestuur bestaan uit Sander van ’t Noordende (ceo), Chris Heutink (coo), Jorge Vazquez (cfo) en Myrian Beatove Moreale (chro).

Daarnaast maakte Randstad bekend dat twee leden van de raad van commissarissen - Barbara Borra en Rudy Provoost - tijdens de jaarlijkse algemene vergadering zullen aftreden. Drie leden zijn voorgedragen om zitting te nemen in de raad van commissarissen: Cees 't Hart, (sinds 2015 ceo van Carlsberg Group), Laurence Debroux (was van 2015 tot 2021 lid van de raad van bestuur en cfo van Heineken en huidig non-executive director van Exor) en Jeroen Drost (sinds 2016 ceo is van SHV Holdings).

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook