Herman Bol toezichthouder bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis

Herman Bol toezichthouder bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis

29-08-2013 Herman Bol, oud-bestuurder van het UMC Utrecht, treedt per 1 januari 2014 als lid toe tot de Raad van Toezicht.

Naast Herman Bol treedt Peter Beckers per 1 januari 2014 als voorzitter toe tot de Raad van Toezicht van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Als voorzitter en lid van de Raad van Toezicht hebben Beckers en Bol een algemeen toezichthoudende taak over het beleid dat gevoerd wordt door de Raad van Bestuur.

Bedrijfsvoering
Bol zal zich vooral verdiepen in ontwikkelingen met betrekking tot bedrijfsvoering op het gebied van de gezondheidszorg in het algemeen en de ziekenhuiszorg in het bijzonder. Hij wordt tevens lid van de auditcommissie.

Loopbaan Bol
Na zijn economiestudie in Groningen werkte Bol geruime tijd bij de Rabobank. Vanaf 2002 was hij ruim 11 jaar lid van de Raad van Bestuur van het UMC Utrecht. Daar was hij verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering, de invoering van ICT-systemen en de transitie naar een duurzaam ziekenhuis. Deze thema´s scoren ook in het Jeroen Bosch Ziekenhuis hoog.

Andere nevenfuncties
Verder is Bol lid van de Raad van Toezicht van zorgorganisatie Vivent en voorzitter van het bestuur van ZIN in Vught, waarmee het ziekenhuis nauwe banden onderhoudt. Tevens is hij voorzitter Raad van Toezicht Carante Groep en interviewer voor Management Scope.

Lees verder
> Interview met Herman Bol

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook