Bestuursvoorzitter KPMG treedt terug

Bestuursvoorzitter KPMG treedt terug

21-06-2012 Na een eerste termijn van vier jaar, is het voor Herman Dijkhuizen genoeg geweest. De huidige bestuursvoorzitter treedt terug en verwelkomt Jurgen van Breukelen, de huidige CEO en vicevoorzitter als zijn opvolger.

Volgens het persbericht van KPMG heeft Herman Dijkhuizen zelf besloten om zich niet beschikbaar te stellen voor een tweede termijn van vier jaar als bestuursvoorzitter. Expliciet is er geen reden voor zijn vertrek opgegeven. Impliciet verwijst het bericht na de hectische afgelopen vier jaar, waarin de economische crisis en affaires, waaronder Vestia en de Amstelveense huisvesting, een wissel hebben getrokken op het functioneren van Herman Dijkhuizen.

Herman Dijkhuizen is sinds 2006 lid van de raad van bestuur van KPMG, waarvan de laatste vier jaar als bestuursvoorzitter. Dijkhuizen is zijn gehele carrière werkzaam voor het Amstelveense accountancy bedrijf. Sinds 1994 is hij als partner aan KPMG verbonden. Wat de rol van Dijkhuizen wordt na zijn aftreden, officieel per 1 oktober 2012, is niet bekend

 

Jurgen van Breukelen
De opvolger van Dijkhuizen, Jurgen van Breukelen, is als CEO en vicevoorzitter al lid van de raad van bestuur. Van Breukelen is sinds 1994 werkzaam bij KPMG. Hij studeerde bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook