Jaap Winter benoemd tot commissaris Randstad

Jaap Winter benoemd tot commissaris Randstad

20-04-2011 Jaap Winter, advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek, is per april 2011 toegetreden als lid van de Raad van Commissarissen Randstad.

Als commissaris van de uitzendorganisatie heeft Jaap Winter de voormalig Randstad-CEO en oprichter Frits Goldschmeding opgevolgd.

Frits Goldschmeding
De inmiddels 77-jarige Goldschmeding nam eind maart 2011 definitief afscheid van Randstad, na 51 jaar diensttijd.

De Brauw Blackstone Westbroek
De 47-jarige Jaap Winter is sinds 2003 partner van advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek.

Jaap Winter
Winter wordt gezien als een autoriteit op het terrein van Corporate Governance en Ondernemingsrecht. In deze vakgebieden geeft hij deeltijd les aan onderwijsinstellingen als de Universiteit van Amsterdam (UvA), Erasmus Universiteit Rotterdam en de Duisenberg School of Finance.

Regulering Corporate Governance
Sinds 2001 is Winter betrokken bij Europese beleidsvorming op het gebied van Corporate Governance systemen. Zo was Jaap Winter voorzitter van de High Level Group of Company Law Experts, die de Europese Commissie heeft geadviseerd adviseren over modernisering van het Europese vennootschapsrecht en regulering van Corporate Governance.

Code-Tabaksblat
Tevens is Winter lid geweest van de Commissie Corporate Governance onder voorzitterschap van Morris Tabaksblat. Deze commissie ontwierp de Nederlandse Corporate Governance code, een gedragscode voor bestuurders, commissarissen en aandeelhouders van Nederlandse beursvennootschappen.

Nevenfuncties Jaap Winter
Naast zijn nevenfunctie als commissaris van Randstad is hoogleraar Jaap Winter tevens lid van de Raad van Commissarissen Mauritshuis en bestuurslid van de Stichting Comité voor het Concertgebouw.

Interview met Jaap Winter

Twee commissarissen in gesprek over de duurzaamheidsagenda

Twee commissarissen in gesprek over de duurzaamheidsagenda

21-05-2024 ‘Doe mee, stap in, heb de moed. Maak gebruik van elkaars kennis, zodat we samen stappen vooruit kunnen maken.’ Dat is de oproep van commissarissen Daniëlle Melis en Jaap Winter, beiden aangesloten bij Chapter Zero, het platform dat commissarissen die klimaatverandering willen tegengaan verenigt. ‘We hebben elkaar nodig om verder te komen.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook