Drie nieuwe non-executives Pharming Group

Drie nieuwe non-executives Pharming Group

23-03-2021 Pharming Group wil Jabine van der Meijs, Steven Baert en Leon Kruimer op 19 mei 2021 tijdens de ava voordragen als nieuwe non-executives van de board of directors. Dat maakt het bedrijf op 23 maart 2021 bekend.

Jabine van der Meijs, Steven Baert en Leon Kruimer zullen tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders op 19 mei 2021 voorgedragen worden als non-executive directors in de board of directors van Pharming Group. Tot die tijd zullen zij een rol als toehoorder vervullen. Van der Meijs, Baert en Kruimer vervangen Juergen Ernst, Aad de Winter en Barrie Ward. Voorzitter van de raad van bestuur, Paul Sekhri, is zeer verheugd de nieuwe non-executives voor te kunnen dragen. Sekhri: ‘Hun uitgebreide mondiale ervaring in de financiële, strategische en organisatorische ontwikkeling binnen multinationale organisaties en verschillende bedrijfssectoren, zal de bestaande expertise en diversiteit van onze raad verder aanvullen en versterken.’

Jabine van der Meijs is huidig cfo en executive vice president van Royal Schiphol Group. In maart legt zij deze functie neer. Voor Van der Meijs bij Schiphol aan de slag ging, werkte zij 25 jaar voor Shell in voornamelijk financiële managementposities, maar ook in HR- en strategiefuncties. Momenteel is Van der Meijs commissaris bij Kendrion waar zij voorzitter van de auditcommissie is, en is ze lid van de raad van commissarissen van Koole Terminals Holding, waar ze ook voorzitter is van de people & remuneratiecommissie.

Sinds 2014 is Steven Baert chief people officer en lid van het executive committee van Novartis. In 2006 startte Baert bij Novartis en vervulde verschillende leidinggevende functies binnen het bedrijf, waaronder head of human resources, global functions en global head human resources, Novartis Oncology. Voordat Baert bij Novartis kwam, bekleedde hij HR-functies bij Unilever en Bristol-Myers Squibb. Hij is tevens lid van het bestuur van liefdadigheidsinstelling WeSeeHope USA.

Leon Kruimer heeft meer dan 30 jaar ervaring in corporate finance, planning en strategie, waaronder 20 jaar in senior executive posities bij beursgenoteerde en private biotechnologiebedrijven. Van 1997 tot 2011 was Kruimer cfo van Crucell. Daarvoor was hij managing director van Europe TIP Trailer en was hij adviseur bij McKinsey & Co en auditor bij PwC, New York. Momenteel is Kruimer voorzitter van de board of directors bij Swedisch BioInvent International AB, en is hij bestuurslid van Zealand Pharma A/S in Kopenhagen en Oncolytics Inc in Calgary. Daarnaast is hij directeur van AI Global Investments PCC en lid van de investeringsadviesraad van Karmijn Kapitaal.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook