Jabine van der Meijs treedt af bij Schiphol

Jabine van der Meijs treedt af bij Schiphol

11-11-2020 Jabine van der Meijs laat op 3 november 2020 weten af te treden als bestuurder van Royal Schiphol Group. Op 1 april 2021 loopt de eerste termijn van Van der Meijs af.

In 2017 trad Jabine van der Meijs aan als chief financial officer en lid management board van Royal Schiphol Group. Na vier jaar laat ze weten af te zien van herbenoeming als bestuurder. Op 1 april 2021 loopt haar eerste termijn af. Hierover zegt Van der Meijs: ‘Dit besluit was niet eenvoudig, omdat Schiphol een prachtige organisatie is met geweldige collega’s. Toch heb ik besloten dat ik, na vier inspirerende jaren bij Schiphol, me wil richten op nieuwe uitdagingen. Daarom zie ik af van herbenoeming. Natuurlijk zal ik me de komende maanden nog vol inzetten.’

Dick Benschop laat namens het directieteam weten het jammer te vinden dat Van der Meijs Schiphol gaat verlaten. ‘Wij hebben met veel plezier samengewerkt. Jabine van der Meijs heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de financiële ontwikkeling van ons bedrijf. Finance, inkoop en riskmanagement zijn op een volgens niveau gebracht en zij heeft onze internationale activiteiten succesvol geleid’, aldus Benschop.

Ook Louise Gunning-Schepers, president commissaris van Schiphol: ‘We waarderen de bijdrage die Van der Meijs heeft geleverd. Zeker in de moeilijke periode waar we nu in zitten als sector. Wij respecteren het besluit van Jabine van der Meijs om af te zien van herbenoeming en gaan als raad van commissarissen de procedure voor opvolging snel starten.’

Meer over Jabine van der Meijs

Drie nieuwe non-executives Pharming Group

Drie nieuwe non-executives Pharming Group

23-03-2021 Pharming Group wil Jabine van der Meijs, Steven Baert en Leon Kruimer op 19 mei 2021 tijdens de ava voordragen als nieuwe non-executives van de board of directors. Dat maakt het bedrijf op 23 maart 2021 bekend.

Jabine van der Meijs nieuwe CFO Schiphol

Jabine van der Meijs nieuwe CFO Schiphol

08-03-2017 Jabine van der Meijs is per 1 mei Chief Financial Officer van Royal Schiphol Group en zal Els de Groot daarbij opvolgen. Van der Meijs was sinds 2009 Vice-president finance van Shell Global Solutions.

Interview met Jabine van der Meijs

De eerste 100 dagen als cfo van Schiphol Group

De eerste 100 dagen als cfo van Schiphol Group

21-12-2017 'Loop een marathon, geen sprint', zegt Jabine van der Meijs over haar eerste honderd dagen als cfo van Royal Schiphol Group.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook