Jan Aalberts

CEO bij Aalberts Investments

Jan Aalberts

Persoonlijk

Naam: Jan Aalberts

Geboortejaar: 1939

Nationaliteit: Nederlandse

Huidige functies Jan Aalberts

2014 - heden CEO, Aalberts Investments

Loopbaan Jan Aalberts

2012 - 2014 President, Aalberts Industries
1974 - 2012 President & CEO, Aalberts Industries
2001 - 2008 Lid Raad van Commissarissen, Stork
1998 - 2006 Lid Raad van Commissarissen, Van der Moolen
1974 - 1974 Oprichter, Aalberts Industries

Overige vermeldingen


Jan Aalberts is een van de weinige ceo's op de Nederlandse beurs die zijn bedrijf eigenhandig heeft opgericht. Opvallend is Aalberts' strategie van groei door overnames.

Gemiddeld neemt Aalberts Industries per jaar 8 ondernemingen over. Doorgaans integreren deze zeer goed in het grote bedrijf.

Per 26 april 2012 heeft Jan Aalberts zijn functie van CEO over gedragen aan Wim Pelsma, de voormalig COO van Aalberts Industries.

Op 22 april 2014 is Jan Aalberts teruggetreden als President van Aalberts Industries. Hij is daarna kantoor gaan houden in Maarsbergen als CEO van Aalberts Investments.

Aalberts Investments investeert of participeert in kleinere en middelgrote productiebedirjven met eigen producten, voornamelijk in Europa en de Verenigde Staten. Het kan gaan om groeiende, financieel gezonde familiebedrijven of desinvesteringen van grote ondernemingen.

Trivia


Aalberts is woonachtig in Breukeleveen samen met zijn vrouw en dochter. Hij is Officier in de Orde van Oranje Nassau en hij was Beleggerstopman van het Jaar in 2004.

Jan Aalberts is mede-oprichter van de Bart Foundation, ter nagedachtenis aan Bart de Graaff.