Jan Albers nieuwe topman Gamma

Jan Albers nieuwe topman Gamma

25-06-2009 Jan Albers (57) wordt de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur en CEO van Gamma Holding. Hij volgt Meint Veninga op, die per 1 augustus bij het textielbedrijf vertrekt.

Volgens Gamma is het besluit in goed overleg met de raad van commissarissen genomen. Een reden voor het vertrek van Meint Veninga werd niet genoemd.

Buitengewone vergadering aandeelhouders
In juli houdt Gamma een buitengewone vergadering van aandeelhouders (bava) over de benoeming van Jan Albers. Vooruitlopend zal Albers per direct in dienst treden.

Drie winstwaarschuwingen
De producent van textiel waarschuwde vorig jaar tot drie keer toe dat de winst lager zou uitvallen dan verwacht. Door de afkoelende wereldeconomie leed Gamma in 2008 een nettoverlies van 33,2 miljoen euro in vergelijking met een nettowinst van 33 miljoen euro in 2007.

Gedwongen vertrek
Analisten geraadpleegt door het Financieele Dagblad vermoeden een gedwongen vertrek van Meint Veninga, die misschien onder druk van de raad van commissarissen of zelfs de banken is opgestapt. Ook plaatsen zij vraagtkekens bij zijn opvolger, die "weliswaar ervaring heeft in de industrie, en zelfs bij een sectorgenoot van Gamma, maar de afgelopen zes jaar geen leidinggevende heeft rol vervuld".

Lees ook:
> Biografie Jan Albers
> Biografie Meint Veninga
> Gamma Holding: nettoverlies 2008 33,2 miljoen euro

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook