Jan Albers voorgedragen als voorzitter rvc KNVB

Jan Albers voorgedragen als voorzitter rvc KNVB

28-05-2021 De raad van commissarissen van KNVB heeft Jan Albers voorgedragen als nieuwe voorzitter van het betaald voetbal. Dat maakte de KNVB op vrijdag 28 mei bekend.

Jan Albers is voorgedragen om op 1 september 2021 als nieuwe voorzitter van de KNVB te starten. Albers neemt het stokje over van de aftredende Jan Smit. Op 18 juni zal tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders hierover gestemd worden. Samen met Elsemieke Havenga – Hillen, Han Berger, Niek Jan Kesteren en Jeroen Slop zal Jan Albers toezicht houden op de algemene gang van zaken in de sectie betaald voetbal binnen de KNVB.

Sinds 2016 is Jan Albers ceo en chairman bij Koninklijke Ten Cate. Voorheen werkte hij onder meer bij Gamma, PSV en Philips, waar hij verschillende bestuurlijke functies vervulde. Daarnaast heeft Albers zelf op hoog niveau gesport. Zo deed hij in 1976 met het Nederlands hockeyelftal mee aan de Olympische Spelen in Montreal. Na zijn actieve carrière was hij commissaris tophockey bij de Nederlandse hockeybond en tevens voorzitter van de KNHB.

Eerder in mei maakte de KNVB bekend Marianne van Leeuwen voor te dragen als nieuwe directeur. Bij goedkeuring wordt zij de opvolger van Eric Gudde, die in september dit jaar met pensioen gaat. Marianne van Leeuwen kijkt uit naar haar nieuwe functie en uitdaging, maar wil er nog niet op vooruitlopen. ‘Ik zal er enorm trots op zijn als ik de komende jaren samen met anderen mag gaan werken aan het verder vooruitbrengen van het Nederlandse voetbal. Ik ga er extern pas over in gesprek als de benoeming een feit is', laat Van Leeuwen weten. Over deze benoeming wordt ook op 18 juni een besluit genomen. 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook