Jan Babiak

Non-executive Director bij Experian Group

Jan Babiak

Persoonlijk

Naam: Jan Babiak

Nationaliteit: Britse en Amerikaanse

Huidige functies Jan Babiak

2014 - heden Non-executive Director, Experian Group
2012 - heden Non-executive Director, Walgreens Boots Alliance
2012 - heden Non-executive Director, Bank of Montreal

Loopbaan Jan Babiak

2013 - 2014 Non-executive Director, Royal Mail
2010 - 2012 Non-executive Director, Logica
1982 - 2009 Werkzaam, Ernst & Young in Groot-BrittanniŽ en de Verenigde Staten

Opleiding Jan Babiak

Organisatiekunde, University of Oklahoma, MBA
Accountancy, Baldwin Wallace College

Overige vermeldingen


Jan Babiak heeft een lange succesvolle carrière doorlopen bij accountants- en adviesbureau Ernst & Young.

Ernst & Young
Na haar opleiding Accountancy, in 1982, trad zij in dienst bij Ernst & Young en werkte ze o.a. in Amerika en Groot-Brittannië.

In 1996 werd Jan Babiak Managing Partner van Ernst & Young’s Information Systems Assurance & Advisory Services activiteiten in Groot-Brittannië, Nordic, Afrika, India, Ierland en het Midden-Oosten.

Binnen deze tak van het accountantskantoor gaf Babiak leiding aan een team van 800 professionals die bedrijven voorzien van advies op het gebied van veiligheid, risicomanagement en verzekeringen.

Ook was Babiak Global Climate Change & Sustainability Services Leader van Ernst & Young, een firma die zij in 2008 oprichtte in Londen.

Als voorzitter van de Avies Raad van Ernst & Young's global climate change services, hield Babiak zich bezig met coördinatie en planning tussen overheden, investeerders, en teams die zich richten op het onderwerp klimaatverandering in meer dan 130 landen.

Pensioen
In december 2009 ging Jan Babiak met pensioen, echter de voormalig managing partner van Ernst & Young zit alles behalve stil.

Jan Babiak is lid van the Committee of 200 Foundation en werd in 2005 uitgeroepen tot CBI's First Woman of Technology.

Daarnaast is Babaik vaak te zien in de media en TV-programma’s als commentator op thema’s als IT, veiligheid, klimaatverandering, duurzaamheid, diversiteit en overheidregulaties.

Zo heeft zij vele interviews gegeven bij Reuters, BBC, CNN, ITV, vnunet.com, The Times, the FT, en Computing etc.

Logica
Begin januari 2010 werd Babaik benoemd tot non-executive director en lid van het Audit Comite van Logica. Per 5 mei 2010 is Babaik ook voorzitter van het accountant comité. Zij is de opvolger van Roger Payne, die inmiddels met pensioen is.

ICAEW
Sinds 1 januari 2011 is Babiak bestuurslid van the Institute of Chartered Accountants in Engeland en Wales (ICAEW), waar ze sinds 2008 ook lid van de Adviesgroep Corporate Responsibility ICAEW is.

Trivia


Jan Babaik heeft verschillende artikelen en boeken geschreven waaronder:
- 'Reporting: Which Standard to Adopt?' verschenen in het boek 'Sustainable Banking: Risk, Reward and the Future of Finance' Reuters (2010)
- ‘Defending the Digital Frontier: Practical Security for Management', Wiley

In 2007 ontving Babaik de Lifetime Achievement Award van Women In Business and Finance. Ook participeert zij regelmatig in het jaarlijkse Fortune Most Powerful Women Summit.

Meer over de functies
Non-executive Director |