Jan Ernst de Groot treedt terug als directeur KLM

Jan Ernst de Groot treedt terug als directeur KLM

25-01-2011 Jan Ernst de Groot heeft besloten om per 1 april van dit jaar terug te treden als directeur van KLM, zo meldt de Frans- Nederlandse luchtvaartmaatschappij vandaag.

De zittingstermijn van KLM-directeur Jan Ernst de Groot loopt officieel af op 1 juli 2011. De Groot's besluit om zich niet opnieuw kandidaat te stellen voor het bestuurderschap, heeft er echter toe geleid dat hij na afronding van het huidige boekjaar aftreedt.

Jan Ernst de Groot
Jan Ernst de Groot was sinds 2007 statutair directeur bij KLM. Daar werkte hij samen met president-directeur Peter Hartman en CFO Frédéric Gagey.

KLM directeur
Na zijn opleiding Rechten kwam advocaat Jan Ernst de Groot al snel in dienst bij KLM. Gedurende een periode van bijna twintig jaar zette hij zich in voor de, naar eigen zeggen 'turbulente sector'.

Duurzame energie
Het is nog niet bekend wat Jan Ernst de Groot gaat doen na zijn vertrek bij KLM. In een toelichting op zijn vertrek zegt De Groot: ‘ik ga mijn kennis inzetten voor de noodzakelijke overgang naar een groene economie en samenleving op basis van duurzame energie'.

Lees ook:
> Biografie Jan Ernst de Groot
> Biografie Peter Hartman, CEO KLM
> Peter Hartman voorgedragen voor topfunctie IATA
> KLM CEO verwacht staatssteun
> Biografie Frédéric Gagey, CFO KLM

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook