Jan Hommen:

Jan Hommen:

12-05-2010 ING Groep heeft de winst over het eerste kwartaal hoger dan verwacht zien toenemen. Volgens de bank zijn de inkomsten hiermee weer terug op het niveau van voor het begin van de financiële crisis.

ING-topman Jan Hommen: "De resultaten zijn duidelijk bemoedigend. We moeten voorzichtig blijven aangezien de markten nog steeds volatiel zijn en het economisch herstel fragiel kan blijken, zoals we de afgelopen weken hebben gezien."

Nettowinst ING
De nettowinst van ING in het eerste kwartaal van 2010 kwam uit op 1,326 miljard euro. In het eerste kwartaal van 2009 noteerde ING nog een verlies van euro 793 miljoen euro.

Bankdivisie grootste aandeel winst
De bankdivisie had met een winst van 1,278  miljard euro het grootste aandeel in de winst. Een jaar eerder was dat nog 769 miljoen winst. De verzekeringsdivisie haalde een onderliggende nettowinst van 269 miljoen euro.

Splitsing divisies bankieren en verzekeren
"ING heeft een sterke start gemaakt in 2010 met winstherstel bij zowel bankieren als verzekeren," aldus Jan Hommen. Volgens de CEO van ING zal ING zich dit jaar blijven richten op de operationele splitsing van de twee divisies.

Lees ook:
> Biografie Jan Hommen
> ING zakt in bij laatste kwartaal 2009
> Boardroom agenda 2010
> ING, ABN Amro en Fortis minder transparant
> ING ontloopt belasting via Zwitserse vestiging
> Kroes eiste verkoop Postbank van ING

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook