Jan Michiel Hessels beoogd opvolger Bert Heemskerk bij Boskalis

Jan Michiel Hessels beoogd opvolger Bert Heemskerk bij Boskalis

07-07-2011 Boskalis heeft Jan Michiel Hessels in het vizier als opvolger van de plotseling overleden Bert Heemskerk, de voormalige voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC) van Boskalis.

Op 17 augustus 2011 organiseert Boskalis een Buitengewone Aandeelhoudersvergadering (BAVA) waar aandeelhouders zich kunnen uitspreken over de benoeming van Jan Michiel Hessels tot voorzitter van de RvC.

Jan Michiel Hessels
De 68-jarige Hessels was tot 2000 werkzaam als bestuursvoorzitter van het voormalige Vendex KBB. Ook heeft hij zitting gehad in Raden van Commissarissen van onder andere Vopak, Laurus, Schiphol Groep en Fortis.

Bestuursvoorzitter Euronext
Thans is Jan Michiel Hessels voorzitter van de Raad van Commissarissen van Euronext Amsterdam en is hij toezichthouder bij Heineken.

Bert Heemskerk
Voormalig voorzitter van de Raad van Commissarissen Boskalis en oud-Rabobank topman Bert Heemskerk overleed dit jaar op 67-jarige leeftijd na een kort ziekbed.

Boskalis
Boskalis denkt met Jan Michiel Hessels een geschikte opvolger te hebben gevonden, gezien zijn brede bestuurlijke ervaring bij diverse internationale beursgenoteerde bedrijven.

De voordracht van de Raad van Commissarissen van Boskalis is om Hessels te benoemen voor een periode van vier.

Lees ook:
> CV Jan Michiel Hessels
> Jan Michiel Hessels legt voorzittershamer Philips neer
> CV Bert Heemskerk, voormalig voorzitter RvC Boskalis
> Oud Rabobank topman Bert Heemskerk overleden
> Boskalis RvC

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook