Aegon CFO Jan Nooitgedagt met pensioen

Aegon CFO Jan Nooitgedagt met pensioen

20-11-2012 CFO Jan Nooitgedagt van Aegon gaat met pensioen. Hij vertrekt aan het eind van zijn termijn, in april 2013. Jan Nooitgedagt is dan vier jaar CFO van Aegon geweest.

Jan Nooitgedagt wordt opgevolgd door de Canadees Darryl Button, de huidige Executive Vice President en Hoofd van Aegon's Corporate Financial Center. Button was voorheen CFO van Aegon Americas. Als CFO van Aegon Group zal Button deel uitmaken van de Executive Board, de Raad van Bestuur van Aegon.

Jan Nooitgedagt
In april 2009 kwam Jan Nooitgedagt het bestuur van Aegon versterken, als opvolger van Jos Streppel. Nooitgedagt was destijds bestuursvoorzitter van Ernst & Young, de toenmalige accountant van Aegon. Deze overstap zorgde voor de nodige beroering. Sobi, de stichting van Pieter Lakeman die misstanden bij bedrijven onderzoekt, had een klacht ingediend, omdat Nooitgedagt niet de verplichte afkoelingsperiode van twee jaar had ingelast.

De Haagse tuchtraad heeft in 2010 beslist Nooitgedagt niet te straffen, omdat hij in zijn functie bij Ernst & Young niet betrokken was bij de boekhoudcontrole van Aegon. De tuchtklacht van Sobi loopt echter nog steeds, bij het College van Beroep voor het Bedrijfsleven. Volgens de website van Sobi heeft het College de beslissing over deze klacht in augustus voor de derde keer met zes weken uitgesteld.

Meer wijziging in bestuur Aegon
Naast de komst van Darryl Button, versterkt Aegon ook de management board met de eveneens uit Canada afkomstige Tom Grondin. Grondin is sinds 2003 Chief Risk Officer en zal die functie ook blijven bekleden. Hij wordt nu lid van de management board omdat de importantie van risk management voor Aegon is toegenomen.

Interview met Jan Nooitgedagt

De beurs vs. andere bedrijfsmodellen: de visie van commissarissen

De beurs vs. andere bedrijfsmodellen: de visie van commissarissen

17-02-2021 Voor veel grote bedrijven was de beurs altijd de belangrijkste toegang tot kapitaal en internationale expansie. De laatste decennia is er veel veranderd voor beursgenoteerde bedrijven. Dat roept de vraag op in welke gevallen een beursnotering de voorkeur verdient in vergelijking met andere bedrijfsmodellen. Wat vinden gelouterde commissarissen ervan?

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook