Aegon CFO Jan Nooitgedagt met pensioen

Aegon CFO Jan Nooitgedagt met pensioen

20-11-2012 CFO Jan Nooitgedagt van Aegon gaat met pensioen. Hij vertrekt aan het eind van zijn termijn, in april 2013. Jan Nooitgedagt is dan vier jaar CFO van Aegon geweest.

Jan Nooitgedagt wordt opgevolgd door de Canadees Darryl Button, de huidige Executive Vice President en Hoofd van Aegon's Corporate Financial Center. Button was voorheen CFO van Aegon Americas. Als CFO van Aegon Group zal Button deel uitmaken van de Executive Board, de Raad van Bestuur van Aegon.

Jan Nooitgedagt
In april 2009 kwam Jan Nooitgedagt het bestuur van Aegon versterken, als opvolger van Jos Streppel. Nooitgedagt was destijds bestuursvoorzitter van Ernst & Young, de toenmalige accountant van Aegon. Deze overstap zorgde voor de nodige beroering. Sobi, de stichting van Pieter Lakeman die misstanden bij bedrijven onderzoekt, had een klacht ingediend, omdat Nooitgedagt niet de verplichte afkoelingsperiode van twee jaar had ingelast.

De Haagse tuchtraad heeft in 2010 beslist Nooitgedagt niet te straffen, omdat hij in zijn functie bij Ernst & Young niet betrokken was bij de boekhoudcontrole van Aegon. De tuchtklacht van Sobi loopt echter nog steeds, bij het College van Beroep voor het Bedrijfsleven. Volgens de website van Sobi heeft het College de beslissing over deze klacht in augustus voor de derde keer met zes weken uitgesteld.

Meer wijziging in bestuur Aegon
Naast de komst van Darryl Button, versterkt Aegon ook de management board met de eveneens uit Canada afkomstige Tom Grondin. Grondin is sinds 2003 Chief Risk Officer en zal die functie ook blijven bekleden. Hij wordt nu lid van de management board omdat de importantie van risk management voor Aegon is toegenomen.

Meer over Jan Nooitgedagt

Jan Nooitgedagt vertrekt bij Mediahuis Nederland

Jan Nooitgedagt vertrekt bij Mediahuis Nederland

11-12-2019 Jan Nooitgedagt heeft per 10 december 2019 zijn functie als voorzitter van de raad van commissarissen van Mediahuis Nederland neergelegd.

Jan Nooitgedagt voorzitter Commissie Advisering oprichting Invest-NL

Jan Nooitgedagt voorzitter Commissie Advisering oprichting Invest-NL

01-05-2019 Jan Nooitgedagt wordt voorzitter van de tijdelijke Commissie Advisering oprichting Invest-NL. De leden van deze commissie zullen uiteindelijk de raad van commissarissen van Invest-NL vormen.

Interview met Jan Nooitgedagt

De nevenfunctie van Jan Nooitgedagt

De nevenfunctie van Jan Nooitgedagt

14-03-2019 In deze rubriek vertellen bestuurders en commissarissen over een bijzondere nevenfunctie die zij vervullen. Jan Nooitgedagt is voorzitter van de raad van commissarissen van PostNL en Telegraaf Media Groep, maar ook penningmeester van de Fiep Westendorp Foundation.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook