Jan van Nieuwenhuizen voorgedragen als commissaris ForFarmers

Jan van Nieuwenhuizen voorgedragen als commissaris ForFarmers

11-03-2021 De raad van commissarissen van ForFarmers draagt Jan van Nieuwenhuizen voor als nieuwe commissaris. Dat maakt het bedrijf op 11 maart 2021 bekend.

Tot 1 september 2020 was Jan van Nieuwenhuizen lid van de directie van Rabobank. Hij startte zijn carrière in 1986 bij JP Morgan in Amsterdam en Londen. Na verschillende directiefuncties bij Morgan Stanley en NIBC trad hij in 2009 toe tot de Rabobank. Vanaf april 2021 zal Van Nieuwenhuizen de rol van commissaris bij ForFarmers overnemen van Cees de Jong, die zich niet beschikbaar stelt voor een nieuwe termijn van vier jaar. Tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders in april dit jaar zal over de benoeming van Van Nieuwenhuizen gestemd worden.

Cees de Jong laat weten zich de afgelopen jaren met veel plezier ingezet te hebben om mee te denken over de verschillende strategische vraagstukken. Volgens hem staat de organisatie ForFarmers met de strategie Build to Grow 2025 goed opgesteld om de uitdagingen in de markt het hoofd te bieden. ‘Voor mij is het moment gekomen dat ik andere zaken voorrang moet en wil geven. Daarom heb ik besloten mij niet beschikbaar te stellen voor een nieuwe termijn van vier jaar’, aldus De Jong, die tot en met de ava in april voorzitter van de rvc blijft. Aan het eind zal zijn rol overgedragen worden aan een van de commissarissen.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook