Jan Zijderveld voorgedragen als commissaris Ahold Delhaize

Jan Zijderveld voorgedragen als commissaris Ahold Delhaize

02-02-2021 Ahold Delhaize maakt op 2 februari 2021 bekend Jan Zijderveld voor te dragen als lid van de raad van commissarissen. Zijn benoeming zal ingaan op 14 april dit jaar, tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders.

Jan Zijderveld werkte bijna dertig jaar bij Unilever waar hij verschillende leidinggevende posities bekleedde. Zo was Zijderveld onder andere ceo en president van Unilever Europa en lid van het executive team. Van 2018 tot 2020 was hij ceo van Avon. Momenteel bekleedt Zijderveld verschillende adviesfuncties. Vorige maand werd bekendgemaakt dat Zijderveld zijn functie als commissaris van Hema neer heeft gelegd.

Peter Agnefjäll, voorzitter van de raad van commissarissen van Ahold Delhaize, laat weten verheugd te zijn met de voordracht van Jan Zijderveld. ‘Jan Zijderveld brengt uitgebreide internationale ervaring, consumenteninzichten in een breed scala van producten en waardevolle kennis van de wereldwijde retail. Met zijn komst hebben we de vaardigheden en competenties gevonden die belangrijk zullen zijn voor de raad van commissarissen nu Ahold Delhaize zich blijft ontwikkelen’, aldus Agnefjäll.

Meer over Jan Zijderveld

Jan Zijderveld vertrekt bij Hema

Jan Zijderveld vertrekt bij Hema

20-01-2021 Jan Zijderveld zal later deze maand vertrekken als lid van de raad van commissarissen van Hema. Dat maken de raad van bestuur en de leden van de raad van commissarissen van het bedrijf op 18 januari 2021 bekend.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook