Jaska de Bakker treedt terug als cfo FrieslandCampina

Jaska de Bakker treedt terug als cfo FrieslandCampina

11-01-2021 Jaska de Bakker legt per 1 mei 2021 haar rol als cfo bij FrieslandCampina neer. Dat maakt het bedrijf op 11 januari 2021 bekend. Haar functie zal overgenomen worden door Hans Janssen, huidig cfo bij Heijmans.

In januari 2017 trad Jaska de Bakker in dienst bij FrieslandCampina als financieel directeur voor de business group consumer products Asia in Singapore. Een jaar later werd De Bakker benoemd tot cfo en lid van de executive board. Met het toeleggen op een aantal commissariaten wil De Bakker een volgende stap in haar carrière maken. Per 1 mei 2021 legt zij haar functie bij FrieslandCampina neer. De Bakker zal tot de zomer aanblijven voor een naadloze overdracht van taken en verantwoordelijkheden, om Hans Janssen te ondersteunen in de overgangsperiode.

Frans Keurentjes, voorzitter van de raad van commissarissen van FrieslandCampina, bedankt Jaska de Bakker voor haar inzet en impact van de afgelopen vier jaar bij het bedrijf. Keurentjes: ‘Jaska de Bakker heeft een belangrijke rol gespeeld bij het bepalen van onze strategie en de transformatie van FrieslandCampina in een nog meer toekomstbestendig bedrijf. Namens de raad en de leden-melkveehouders wil ik haar bedanken voor haar enorme inzet en vele bijdragen aan de onderneming. We wensen haar alle succes in de toekomst.’

‘Tegelijkertijd verwelkomen we Hans Janssen. We kijken ernaar uit om samen met hem aan de volgende fase van de transformatie van de onderneming te werken. Hij heeft met veel succes in complexe en uitdagende omgevingen gewerkt en brengt uitgebreide, internationale ervaring met zich mee’, aldus Keurentjes. Sinds 2017 cfo is Hans Janssen cfo bij bouw- en infrastructuurbedrijf Heijmans. Op 11 januari 2021 maakte Heijmans bekend dat Janssen zijn functie als cfo neerlegt per 15 april 2021 en zal aantreden als chief financial officer bij FrieslandCampina.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook