Jeroen Kremers benoemd tot commissaris bij NS

Jeroen Kremers benoemd tot commissaris bij NS

21-02-2012 Jeroen Kremers is benoemd tot commissaris bij Nederlandse Spoorwegen. De Chief Risk Officer van Royal Bank of Scotland is benoemd tot 2016.

Financieel expert
Jeroen Kremers geldt als een financieel expert. Hij zal bij de NS dan ook toezicht gaan houden op het financiële beleid.

Kremers is op dit moment Chief Risk Officer en vice-voorzitter van de Managing Board van Royal Bank of Scotland Nederland en Head Global Country Risk bij RBS Group. Daarvoor was hij onder meer Hoofd Group Public Affairs bij ABN Amro, executive director bij de IMF en Thesaurier-Generaal op het ministerie van Financiën.

Jeroen Kremers heeft kwantitatieve economie en econometrie gestudeerd en is in Oxford gepromoveerd. Hij is tevens lid van de Raad van Toezicht van Maastricht University, evenals zijn collega-toezichthouder bij NS Truze Lodder.

Raad van Commissarissen NS
Jeroen Kremers is het zesde lid van de Raad van Commissarissen van de NS. Hij vervult de vacature die was ontstaan na het aftreden van voormalig vice-voorzitter van de RvC Hans Zwarts. De RvC bestaat verder uit Wim Meijer (voorzitter), Frans Cremers, Truze Lodder, Marjan Oudeman en Paul Rosenmöller.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook