Jeroen van der Veer, bestuursvoorzitter Shell, nieuwe commissaris Philips

Jeroen van der Veer, bestuursvoorzitter Shell, nieuwe commissaris Philips

26-02-2009 Jeroen van der Veer, bestuursvoorzitter van Shell, zal door elektronicaconcern Philips worden voorgedragen als commissaris.

Het electricaconcern wil Jeroen van der Veer op 1 juli 2009 opnemen in de raad van commissarissen. Op 1 juli 2009 wordt Jeroen van der Veer bij Shell opgevolgd door de Zwitser Peter Voser.

Op de algemene vergadering op 27 maart 2009 zal de benoeming van Jeroen van der Veer aan de aandeelhouders van Philips worden voorgelegd.

Christine Poon
Philips draagt op 27 maart 2009 ook Christine Poon voor als commissaris. Christine Poon is vicevoorzitter van de raad van bestuur van Johnson & Johnson. Zij heeft aangekondigd per maart 2009 terug te treden bij het farmaceutische bedrijf .

Lees ook:
> Pierre-Jean Sivignon, CFO Philips: aandeleninkoopprogramma niet bevroren

Interview met Jeroen van der Veer

De beurs vs. andere bedrijfsmodellen: de visie van commissarissen

De beurs vs. andere bedrijfsmodellen: de visie van commissarissen

17-02-2021 Voor veel grote bedrijven was de beurs altijd de belangrijkste toegang tot kapitaal en internationale expansie. De laatste decennia is er veel veranderd voor beursgenoteerde bedrijven. Dat roept de vraag op in welke gevallen een beursnotering de voorkeur verdient in vergelijking met andere bedrijfsmodellen. Wat vinden gelouterde commissarissen ervan?

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook