Jeroen van der Veer vice-voorzitter Unilever

Jeroen van der Veer vice-voorzitter Unilever

06-03-2009 Shell-topman Jeroen van der Veer wordt de nieuwe vice-voorzitter en senior independent director van Unilever. Dit kondigde Unilever vandaag aan in een persbericht. De functie van vice-voorzitter is te vergelijken met die van de Nederlandse vicepresident-commissaris.

Jeroen van der Veer volgt David Simon op, die tijdens de Jaarlijkse Algemene Vergaderingen van Aandeelhouders in mei van dit jaar na een zittingsperiode van drie termijnen van drie jaar terug zal treden uit de raden van bestuur.

Van der Veer, die per 1 juli 2009 zal terug treden als CEO bij Shell, was al commissaris bij Unilever. Hij zal tevens benoemd worden als voorzitter van de benoemingscommissie en remuneratiecommissie van Unilever.

Eind februari kondige Philips aan dat Jeroen van der Veer per 1 juli 2009 commissaris wordt bij het electronicaconcern.

Louise Fresco, Ann Fudge, Paul Walsh ook commissaris
Unilever kondigde verder aan dat Diageo CEO Paul Walsh, Louise Fresco en Ann Fudge commissaris worden bij Unilever.

De benoemingen van Jeroen van der Veer, Louise Fresco, Ann Fudge en Paul Walsh zullen worden voorgedragen tijdens de Jaarlijkse Algemene Vergaderingen van Aandeelhouders in Londen op 13 mei en in Rotterdam op 14 mei 2009.

Lees ook:
> Jeroen van der Veer nieuwe commissaris Philips
> Hoe beoordelen we de commissaris?

Meer over Jeroen van der Veer

Jeroen van der Veer machtigste commissaris van Nederland

Jeroen van der Veer machtigste commissaris van Nederland

22-12-2016 Jeroen van der Veer is de nieuwe nummer 1 van de Management Scope Top-100 Commissarissen. Hij heeft de koppositie overgenomen van Hans Wijers.

Jeroen van der Veer wordt commissaris Statoil

Jeroen van der Veer wordt commissaris Statoil

15-03-2016 Op 15 maart 2016 maakte Statoil bekend dat Van der Veer is voorgedragen om te worden benoemd tot nieuwe commissaris.

Interview met Jeroen van der Veer

De beurs vs. andere bedrijfsmodellen: de visie van commissarissen

De beurs vs. andere bedrijfsmodellen: de visie van commissarissen

17-02-2021 Voor veel grote bedrijven was de beurs altijd de belangrijkste toegang tot kapitaal en internationale expansie. De laatste decennia is er veel veranderd voor beursgenoteerde bedrijven. Dat roept de vraag op in welke gevallen een beursnotering de voorkeur verdient in vergelijking met andere bedrijfsmodellen. Wat vinden gelouterde commissarissen ervan?

Christine Poon en Jeroen van der Veer (Philips) over de internationale board

Christine Poon en Jeroen van der Veer (Philips) over de internationale board

11-02-2020 Acht commissarissen, zes nationaliteiten en  14 tijdzones: hoe functioneert de internationale  raad van commissarissen van medisch techconcern Philips? President-commissaris Jeroen van der Veer en vicevoorzitter Christine Poon lichten toe.  ‘De essentie blijft gelijk.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook