Jeroen van der Veer vice-voorzitter Unilever

Jeroen van der Veer vice-voorzitter Unilever

06-03-2009 Shell-topman Jeroen van der Veer wordt de nieuwe vice-voorzitter en senior independent director van Unilever. Dit kondigde Unilever vandaag aan in een persbericht. De functie van vice-voorzitter is te vergelijken met die van de Nederlandse vicepresident-commissaris.

Jeroen van der Veer volgt David Simon op, die tijdens de Jaarlijkse Algemene Vergaderingen van Aandeelhouders in mei van dit jaar na een zittingsperiode van drie termijnen van drie jaar terug zal treden uit de raden van bestuur.

Van der Veer, die per 1 juli 2009 zal terug treden als CEO bij Shell, was al commissaris bij Unilever. Hij zal tevens benoemd worden als voorzitter van de benoemingscommissie en remuneratiecommissie van Unilever.

Eind februari kondige Philips aan dat Jeroen van der Veer per 1 juli 2009 commissaris wordt bij het electronicaconcern.

Louise Fresco, Ann Fudge, Paul Walsh ook commissaris
Unilever kondigde verder aan dat Diageo CEO Paul Walsh, Louise Fresco en Ann Fudge commissaris worden bij Unilever.

De benoemingen van Jeroen van der Veer, Louise Fresco, Ann Fudge en Paul Walsh zullen worden voorgedragen tijdens de Jaarlijkse Algemene Vergaderingen van Aandeelhouders in Londen op 13 mei en in Rotterdam op 14 mei 2009.

Lees ook:
> Jeroen van der Veer nieuwe commissaris Philips
> Hoe beoordelen we de commissaris?

Interview met Jeroen van der Veer

De beurs vs. andere bedrijfsmodellen: de visie van commissarissen

De beurs vs. andere bedrijfsmodellen: de visie van commissarissen

17-02-2021 Voor veel grote bedrijven was de beurs altijd de belangrijkste toegang tot kapitaal en internationale expansie. De laatste decennia is er veel veranderd voor beursgenoteerde bedrijven. Dat roept de vraag op in welke gevallen een beursnotering de voorkeur verdient in vergelijking met andere bedrijfsmodellen. Wat vinden gelouterde commissarissen ervan?

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook