RvC ING biedt excuses aan voor bonussen

RvC ING biedt excuses aan voor bonussen

10-05-2011 De Raad van Commissarissen (RvC) van ING heeft op 9 mei 2011, tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering, openlijk zijn excuses aangeboden voor het debacle rond het bonusbesluit van de bankverzekeraar.

‘Wij betreuren de commotie over het beloningsbeleid', zei ING commissaris Jeroen van der Veer maandag.

Jan Maarten Slagter, VEB voorzitter
Vooral de kritiek van VEB-voorzitter Jan Maarten Slagter, dat ING niet goed heeft gecommuniceerd over de beloningen, nam Van der Veer voor zijn rekening.

RvC ING
Jeroen van der Veer en Lodewijk de Waal lieten zich voor het eerst publiekelijk uit over hun keuze om als leden van de RvC de top van ING een bonus toe te kennen over 2010.

Bonussen ING
Dit besluit stuitte op grote maatschappelijke weerstand, omdat ING nog met miljarden aan staatsteun overheid wordt gehouden. CEO van de bankverzekeraar, Jan Hommen, besloot daarop zijn bonus weer in te leveren.

Inschattingsfout
Hoewel de commissarissen van ING erkenden dat er een inschattingsfout is gemaakt, herhaalden zijn wel dat het beloningsbeleid van het financiële concern gematigd is vergeleken met andere Europese bedrijven.

Code Banken
‘We zitten nu ver onder de mediaan van de markt’, zei commissaris Van der Veer, hoewel de Code Banken slechts 'iets lager' voorschrijft.’

Jeroen van der Veer
Volgens Jeroen van der Veer zou er ook kritiek komen als de bonussen aan het ING bestuur lager zouden worden. Daarmee zou het commissariaat van ING onverantwoord risico’s nemen, omdat het dan moeilijker wordt om goede mensen aan te trekken.

Commissarissen ING
Jeroen van der Veer zal vanaf volgend jaar de voorzittershamer overnemen van Peter Elverding bij ING. Sjoerd van Keulen, Joost Kuiper en Luc Vandewalle Hoffman zijn benoemd tot nieuwe leden van de Raad van Commissarissen van de bankverzekeraar.

Meer over Jeroen van der Veer

Jeroen van der Veer machtigste commissaris van Nederland

Jeroen van der Veer machtigste commissaris van Nederland

22-12-2016 Jeroen van der Veer is de nieuwe nummer 1 van de Management Scope Top-100 Commissarissen. Hij heeft de koppositie overgenomen van Hans Wijers.

Jeroen van der Veer wordt commissaris Statoil

Jeroen van der Veer wordt commissaris Statoil

15-03-2016 Op 15 maart 2016 maakte Statoil bekend dat Van der Veer is voorgedragen om te worden benoemd tot nieuwe commissaris.

Interview met Jeroen van der Veer

De beurs vs. andere bedrijfsmodellen: de visie van commissarissen

De beurs vs. andere bedrijfsmodellen: de visie van commissarissen

17-02-2021 Voor veel grote bedrijven was de beurs altijd de belangrijkste toegang tot kapitaal en internationale expansie. De laatste decennia is er veel veranderd voor beursgenoteerde bedrijven. Dat roept de vraag op in welke gevallen een beursnotering de voorkeur verdient in vergelijking met andere bedrijfsmodellen. Wat vinden gelouterde commissarissen ervan?

Christine Poon en Jeroen van der Veer (Philips) over de internationale board

Christine Poon en Jeroen van der Veer (Philips) over de internationale board

11-02-2020 Acht commissarissen, zes nationaliteiten en  14 tijdzones: hoe functioneert de internationale  raad van commissarissen van medisch techconcern Philips? President-commissaris Jeroen van der Veer en vicevoorzitter Christine Poon lichten toe.  ‘De essentie blijft gelijk.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook