Drie nieuwe commissarissen kandidaat bij AMT

Drie nieuwe commissarissen kandidaat bij AMT

11-08-2010 Joseph Feczko, Steven Holtzman, en François Meyer zijn kandidaat gesteld om de raad van commissarissen bij Amsterdam Molecular Therapheutics (AMT) te versterken. Dat maakte het biotechnologiebedrijf maandag bekend.

AMT heeft drie internationale farmaceutische bestuurders voorgedragen om toe te treden tot de raad van commissarissen bij het bedrijf.

Joe Feczko
Dr. Joseph Feczko was tot 2009 vice-president en chief medical officer (CMO) van het Amerikaanse concern Pfizer, in Nederland het op één na grootste farmaceutische bedrijf. Momenteel is Feczko directielid bij the Foundation for National Institutes of Health (FNIH).

Steven Holtzman
Steven Holtzman is een ervaren biotech entrepreneur en richtte in 1986 DNX Corporations op, het eerste commerciële bedrijf dat gewijd was aan de ontwikkeling van biomedische en farmaceutische toepassingen van trangenetica bij dieren. Hij maakte carrière bij Infinity Discorvery, later Infinitiy Pharmaceuticals, waar hij in 2006 benoemd werd tot CEO van het bedrijf.

Inifinity Pharmaceuticals
Tot 2009 was Holtzman werkzaam bij Infinity Pharmaceuticals. Daarvoor was hij aangesteld als president van the United States National Bioethics Advisory Commission, het belangrijkste adviesorgaan van president en congres op het gebied van ethische zaken in de medische en gezondheidswetenschappen.

François Meyer

François Meyer was tot 2009 algemeen directeur op de gentherapie afdeling van Aventis. In 1996 trad hij als vice-president in dienst bij Gencell, binnen de Rhône-Poulenc Group, voorafgaand aan de fusie van Aventis. Destijds fuseerde de Rhône-Poulenc Group met Hoechst.

biotech bedrijf AMT
Het in Amsterdam gevestigde AMT is een biotech-onderneming die actief is op het gebied van humane gentherapie. Het bedrijf heeft voor de verkiezingen van de drie kandidaten een buitengewone aandeelhoudersvergadering aangekondigd op 20 september 2010. Vanwege de voorgestelde aanstellingen, zal George Morstyn aftreden als commissaris van de raad.

Lees ook:
> Biografie Jörn Aldag, CEO AMT
> AMT benoemt Piers Morgan tot CFO
> AMT benoemt Zwitser Jörn Aldag als CEO
> AMT wil TomTom-directeur als commissaris
> OncoMethylome tekent licentie-overeenkomst met Exact Sciences

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook