John Hak treedt terug als CEO Kempen & Co

John Hak treedt terug als CEO Kempen & Co

03-02-2015 Van Lanschot maakt op 3 februari 2015 bekend dat John Hak terugtreedt als voorzitter van de directie van dochteronderneming Kempen & Co.

De achtergrond van het vertrek van John Hak als CEO bij Kempen & Co, onderdeel van Van Lanschot, is een verschil van inzicht over het bestuursmodel van de groep.

Karl Guha
Bestuursvoorzitter Van Lanschot Karl Guha is Hak dankbaar voor zijn inzet en zijn verdiensten: 'Onder zijn leiding is Kempen verder uitgegroeid tot een succesvolle zakenbank die met focus en discipline een sterke positie heeft opgebouwd. Met zijn gedrevenheid, creativiteit en analytische scherpte heeft John hieraan een grote bijdrage geleverd.'

Verschil van inzicht
In het persbericht geeft Hak een korte toelichting op zijn vertrek: 'We hebben er hard aan gewerkt om verschillen van inzicht over het bestuursmodel te overbruggen. Dat is niet gelukt, en dat betreur ik zeer. Ik ben ervan overtuigd dat Kempen alles in huis heeft om ook in de toekomst succesvol te zijn.'

Twee bestuurders weg
Hak rondt in de komende periode zijn werkzaamheden af en verlaat Kempen per 1 maart. Op diezelfde datum vertrekt ook CFO Michel van de Coevering. Dit werd in december alleen intern bekend gemaakt. 

Lees verder
> Van Lanschot-CFO Constant Korthout: 'Klantbelang versus rentabiliteit is een spannend dilemma' 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook